Torta, kolač, čokolada, desert, poslastica
Shutterstock/Ilustracija
Juliška, brauni, kolač, čokoladni kolač, desert, slatko

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Najbolji su oni kolači koji nisu skupi, lako se prave, a ukus im je fantastičan. Ovo je jedan od njih.

Pročitajte još:

Testo:

3 čaše od jogurta šećera
3 čaše od jogurta brašna
3 jogurta
1 kafena kašikica sode bikarbone
½ čaše od jogurta ulja
3 kašike kakao praha
100 g čokolade za glazuru (može i ne mora)
Smesa se dobro umuti dok ne postane glatka, jednolična. Peći na 200°C oko pola sata, naravno, treba proveriti čačkalicom i gotovo je kada se čačkalica zabode i ostane suva. Onda ostavimo testo da miruje nekih 5 minuta, pa kuvamo sirup.

Sirup:

10 kašika šećera
17 kašika mleka
½ margarina
3 kašike kakao prahaSvi sastojci se prokuvaju dok ne postanu ujednačena masa.

Čokoladu otopimo na pari sa 3 kašike ulja i kad je kolač gotov i preliven možemo sipati glazuru od čokolade.

I evo kako na kraju izgleda:

Kolač isečemo na kocke i sipamo sirup preko njega, prvo preko rezova, a preostali sirup preko celog kolača. Ostavimo da kolač dobro upije sirup nekih pola sata. Prijatno!

Torta, kolač, čokolada, desert, poslastica

Shutterstock/Ilustracija

Foto: Shutterstock/Ilustracija