Idealna za dane posta, mirisna i hrskava!

bakinakuhinja/J.I. | Saveti 2018-12-05 15:46:52 2018-12-05 15:46:52

Niko joj neće odeleti!

printscreen

Potrebno je:

400 gr brašna
200 ml mlake vode
malo maslinovog ulja
soli..šećer
20 gr kvasca

Nadev:

1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
4-5 kiselih krastavčića ili maslinke
1 paradajz
origano
2 grančice ruzmarina

Priprema:

Sa mlakom vodom, kvascem, brašnom, malo ulja, šećera i soli zamesiti mekše glatko testo. Ostaviti da naraste. Razviti na 2 cm debljine pa staviti u podmazanu tepsju. Ostaviti opet 20 min da odmara.

Četkicom namazati maslinovim uljem testo pa nadev od povrća iseći po želji i rasporediti po testu. Posuti origanom ruzmarinom i krupnom solju i peći na 200 stepeni oko 40 min. Fantastična je...

 

Expand player
Pogledajte više