Hleb
Shutterstock
Hleb

Shutterstock

Hleb, Foto: Shutterstock

Sastojci:

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

675 g brašna
550 ml tople vode
7 g kvasca
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
Priprema:

U manju zdelicu staviti 125 ml vode, kašičicu šećera i suvi kvasac izmešati i ostaviti da nadođe.

U veću posudu za mešenje staviti 675 g brašna i 2 kašičice soli i sve izmešajte,dodajte nadošli kvasac i sa viljuškom počnite da sjedinjujete brašno sa vodom, dodavajući vodu po malo.

Voda, čaša vode, bokal, voda za piće

Shutterstock

Voda, čaša vode, bokal, voda za piće, Foto: Shutterstock

Kad ste utrošili svu vodu sve dobro sjedinite,testo će vam biti jako lepljivo.Isipajte ga na radnu površinu, pobrašniti dno posude vratiti testo nazad i pobrašniti ga i odozgore. Pokriti sa providnom folijom i ostaviti da raste oko sat i po vremena.

Uključiti rernu na 250*C u jednu tepsiju sipati oko litar vode i staviti na donju rešetku da se voda zagreva zajedno sa rernom.

Naraslo testo istresti na pobrašnjen papir za pečenje. Podeliti testo na pola i pomoću vrlo malo brašna oblikovati u veknice.

Brašno

Shutterstock

Brašno, Foto: Shutterstock

Ako vidite da je testo previše retko, dodajte još kašiku dve brašna,ovo je samo zato što nisu sva brašna ista.

Veknice raseći gore sa žiletom ili veoma oštrim nožem i zajedno sa papirom za pečenje prebaciti na pleh u kome ćete peći.

Staviti u rernu i peći deset minuta zajedno sa tepsijom u kojoj je voda, izvaditi tepsiju sa vodom, posle deset minuta i peći još 15 do 20 minuta,ili dok ne dobijete lepu rumenu koricu.

Ohladiti na žici i poslužiti.