Evo kako da bajat hleb ponovo bude svež i ukusan
Svima se dešavalo da kupe hleb i onda ga ne iskoriste na vreme. Ako vam je žao da ga bacite ovaj ovaj savet biće vam zlata vredan!
Shutterstock
Svako od nas voli sveže pećeni hleb i njegov i miris i ukus. Da biste ovo osetili svaki put kada ga jedete potrebno vam je sledeće: bajat hleb, papirne salvete, aluminijumska folija, jedan ili dva štapića celera.
Prvi način
Uzmite papirnu salvetu i malo je nakvasite vodom ne da bude skroz natopljena već vlažna i njome umotajte hleb i stavite u mikrotalasnu na 10 minuta i to je to uživajte u svežem i ukusnom hlebu.
Drugi način
Ako nemate mikrotalasnu zagrejte rernu na 150 stepeni i umotajte hleb u alufoliju. Stavite ga u rernu na oko 20 minuta. Kada ga izvadite iz rerne sačekajte da se malo prohladi. Ako je hleb baš bajat pokvasite gornju koricu pre nego ga umotate
Treći način
U jednu plastičnu kesu stavite bajat hleb sa par štapića celera, zatvorite kesu i stavite na par sati u frižider, a možete i preko noći za bolje rezultate. Hleb će da upije vlagu iz celera i on treba da je suv.