DOMAĆI HLEB OD BUNDEVE KOJI SVI OBOŽAVAJU: Nestaće sa stola čim ga poslužite!
Kada napravite hleb od bundeve cela kuća će mirisati na jesen, a sočnost ovog kolača nateraće vas da ga češće pripremate.
Iskoristite bogatu ponudu bundeva i pripremite malo drugačiji hleb od onog na koji smo navikli. Ovaj hleb je lagan, a opet odličan kao zamena za klasični hleb, a može da služi i kao kolač.
PROČITAJTE JOŠ:
Mekan, sočan, začinjen, hleb od bundeve možda postane vaš omiljeni prijatelj tokom jeseni. Za pripremu će vam biti potrebna samo jedna posuda.
Sastojci:
2 jaja
50 ml maslinovog ulja
50 ml meda
100 grama pirea od bundeve
2 kašičice zgnječene banane
smeđi šećer
prstohvat soli
2 kašičice praška za pecivo
cimet
pola šoljice vode
šoljica ovsenih pahuljica
100 grama bademovog brašna
250 grama brašna
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 Celzijusa i stavite kalup za hleb. Pomešajte jaja s bundevom, bananom, medom i maslinovim uljem. Dodajte šećer, prašak za pecivo, so, cimet i promešajte. Dodajte ovsene pahuljice, bademovo brašno i brašno i hleb pecite 40 minuta.