Detoks tost

E, A, | Saveti 2017-08-06 00:51:37 2017-08-06 00:51:37

Svake nedelje samo za čitaoce dnevnog lista „Alo!“ svoje recepte i kulinarske tajne otkriva Luka Broz (22), čukununuk predsednika SFRJ Josipa Broza Tita. On kuva odmalena, ali se kuvanjem profesionalno bavi već četiri godine.

Uglješa Rašović

Sastojci:

pakovanje dimljenog lososa
ražani hleb ili pakovanje ražanog tosta
veza mirođije
morska so, biber
limun
paradajz
glavica crvenog luka
veza peršuna
krastavac
kocka feta sira
neutralna pavlaka
2 čena belog luka
zelena salata

Priprema:

Tost pecite u rerni da postane hrskav. Napravite namaz od fete, neutralne pavlake, mirođije i sitno seckanog belog luka. Namažite pečeni tost i preko namaza stavite sitno seckanu zelenu salatu, zatim tanke kolutove krastavca, pa nekoliko listova dimljenog lososa. Posolite i pobiberite.

Za pripremu pico de galla salse:

Paradajz, crveni luk i peršun sitno iseckajte. Posolite, pobiberite i prelijte salsu maslinovim uljem.

Expand player
Pogledajte više