DESERT U ŠOLJI JE OSVOJIO SVET: Spoj čokolade i kikirikija svi obožavaju, a pravi se za samo nekoliko minuta
Kolač u šolji je ukusna poslastica koja se brzo pravi, te je pravi izbor kada nemate mnogo vremena, a želite da se osladite.
PROČITAJTE JOŠ:
Evo jednog recepta za jednostavan čokoladni mug cake s kikiriki maslacem. Poslužite uz kuglu sladoleda od vanile i uživajte u dezertu – gotovo bez uloženog truda.
Sastojci:
40 grama brašna
2 kašike kakaa u prahu
2 kašike šećera
¼ kašike praška za pecivo
60 ml mleka
2 kašike rastopljenog maslaca
1 kašika kikiriki maslaca
¼ kašike ekstrakta vanile
1 kašika naseckane čokolade
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, kakao, šećer i prašak za pecivo. Dodajte mleko, rastopljeni maslac i ekstrakt vanile, a potom i naseckanu čokoladu. Prelijte smesu u šoljicu, a zatim u sredinu stavite i kašiku kikiriki maslaca. Pecite otprilike minut na najvišoj temperaturi, u zavisnosti od jačine vaše mikrovalne. Pustite da odstoji par minuta pre serviranja.