DESERT U ŠOLJI JE OSVOJIO SVET: Spoj čokolade i kikirikija svi obožavaju, a pravi se za samo nekoliko minuta

Gastro.24.Hr/A.K. | Saveti 2018-10-03 19:22:20 2018-10-03 19:22:20

Za pripremu ove čokoladne fantazije u kombinaciji sa kikiriki maslacem treba vam samo nekoliko minuta

Shutterstock, ilustracija

Kolač u šolji je ukusna poslastica koja se brzo pravi, te je pravi izbor kada nemate mnogo vremena, a želite da se osladite.

PROČITAJTE JOŠ:

Evo jednog recepta za jednostavan čokoladni mug cake s kikiriki maslacem. Poslužite uz kuglu sladoleda od vanile i uživajte u dezertu – gotovo bez uloženog truda.

Sastojci:

40 grama brašna
2 kašike kakaa u prahu
2 kašike šećera
¼ kašike praška za pecivo
60 ml mleka
2 kašike rastopljenog maslaca
1 kašika kikiriki maslaca
¼ kašike ekstrakta vanile
1 kašika naseckane čokolade

Priprema:

U posudi pomešajte brašno, kakao, šećer i prašak za pecivo. Dodajte mleko, rastopljeni maslac i ekstrakt vanile, a potom i naseckanu čokoladu. Prelijte smesu u šoljicu, a zatim u sredinu stavite i kašiku kikiriki maslaca. Pecite otprilike minut na najvišoj temperaturi, u zavisnosti od jačine vaše mikrovalne. Pustite da odstoji par minuta pre serviranja.

Expand player
Pogledajte više