Kolač, torta, slatkiš, desert
Shutterstock
Kolač, torta, slatkiš, desert

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Sastojci: 200 g bele čokolade, 200 g mlečne čokolade, 400 g kisele pavlake (20% mlečne masti), 2 dl slatke pavlake, 10 g želatina, 1 d vode, pola kasičice kafe, oko 100 g keksa.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Priprema: Staviti želatin u hladnu vodu da nabubri. U dve posude istopiti belu i tamnu čokoladu, svaku sa 1 dl slatke pavlake. U istopljene čokolade dodati želatin, i dobro izmešati da se želatin istopi.

U još tople čokolade dodati po 200 g pavlake. U tamni deo dodati kafu. Na dno manjeg kalupa poređati keks natoljen u mleko.

Sipati (smese će biti dosta retke) naizmenično belu i tamnu smesu. Držati nekoliko sati u frizideru da se dobro stegne.