ČOKOLADNA POSLASTICA KOJOJ NIKO NEĆE ODELETI Jednostavno se pravi, još brže se pojede!

printscreen
SASTOJCI:
PROČITAJTE JOŠ I OVO:
3 jaja
100 g šećera
80 ml ulja
50 ml mleka
100 ml slatke pavlake
1 kašika kaka u prahu
1 Puding sa ukusom vanile
2 kašikice praška za pecivo
80 g mlevenih badema ili oraha

Shutterstock, ilustracija
PRIPREMA:
1. Belance odvojite od žumanaca i izmutite u čvrstu penu.
2. Žumanca i šećer penasto izmešajte. Dodajte ulje, mleko, slatku pavlaku, kakao, prašak za puding, prašak za pecivo, bademe i promešajte.
3. Na kraju umešajte sneg od belanaca.
4. Rasporedite u vatrostalnu staklenku posudu (kao za sufle) koju ste prethodno namazali maslacem. Pecite u rerni zagrejanoj na 165°C 40-45 minuta.
5. Poslasticu izvadite iz rerne i pustite da se malo ohladi.

Shutterstock, ilustracija
Posluživanje
Topli kolač poslužite s kuglicom sladoleda.
