ČOKOLADNA POSLASTICA KOJOJ NIKO NEĆE ODELETI Jednostavno se pravi, još brže se pojede!

coolinarika.com/J.I. | Saveti 2018-11-29 18:43:48 2018-11-29 18:43:48

Šarmu pudinga u čašicama teško se može odoljeti stoga se prepustite uživanju u najdražem okusu.

printscreen

SASTOJCI:

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

3 jaja
100 g šećera
80 ml ulja
50 ml mleka
100 ml slatke pavlake
1 kašika kaka u prahu
1 Puding sa ukusom vanile
2 kašikice praška za pecivo 
80 g mlevenih badema ili oraha

PRIPREMA:

1. Belance odvojite od žumanaca i izmutite u čvrstu penu.

2. Žumanca i šećer penasto izmešajte. Dodajte ulje, mleko, slatku pavlaku, kakao, prašak za puding, prašak za pecivo, bademe i promešajte.

3. Na kraju umešajte sneg od belanaca.

4. Rasporedite u vatrostalnu staklenku posudu (kao za sufle) koju ste prethodno namazali maslacem. Pecite u rerni zagrejanoj na 165°C 40-45 minuta.

5. Poslasticu izvadite iz rerne i pustite da se malo ohladi.

Posluživanje

Topli kolač poslužite s kuglicom sladoleda.

Expand player
Pogledajte više