Kiflice ko duša
Shutterstock
Kiflice ko duša

Shutterstock

Kiflice ko duša, Foto: Shutterstock

Slatke kiflice bez kvasca napravićete za petnaest minuta!

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Sastojci:

300 g brašna
10 g praška za pecivo
prstohvat soli
20 g šećera
1 kesica vanilin šećera
200 g kisele pavlake
100 g otopljenog putera

I još: prah šećer zamirisan vanilom

Priprema: U vanglicu prosejati brašno, dodati prašak za pecivo, prstohvat soli, šećer i vanilin šećer i izmešati sve zajedno. Puter otopiti.

 

U brašno napraviti malo udubljenje sipati kiselu pavlaku i otopljen puter i sve umesiti varjačom. Na kraju sipati na radnu površinu i sjediniti sve zajedno.

Podeliti na 2 dela, svaki deo je oko 320 g, zaviti u providnu foliju i ostaviti u frižider najmanje pola sata. Testo je meko, ali se ne lepi za ruke.

Rashlađeno testo vaditi jedno po jedno. Pobrašniti radnu površinu i testo i rastanjiti testo što tanje možete u krug. Iseći na 12 ili 16 delova (za manje kiflice).

Pekar Pekara Testo

Shutterstock

Pekar Pekara Testo, Foto: Shutterstock

Filovati džemom ili čokoladnim kremom, po želji, zaviti testo u kiflice i poređati ih na pleh, koji ste prekrili pek papirom.

Zagrejati rernu na 200°C pa sad tako isto uraditi i sa drugim delom testa. Ako je džem ređi, dodajte mlevene bademe da manje curi. Peći kiflice oko 15 do 20 minuta - da malo porumene ili, da ostanu bele - na nižoj temperaturi.

Ostaviti ih da se ohlade i posuti ih šećerom u prahu izmešan sa vanilom.