BELGIJSKI POMFRIT Napravite ove krompiriće i odmah će nestati sa stola - NJAM!

Mekani i sočni, a istovremeno neodoljivo krckavi! Savršeno idu uz sos od belog luka, žumanca, maslinovog ulja i limunovog soka...

Pomfrit
Pomfrit, Foto: Shutterstock

PRIPREMA:

 

Odsecite spoljni deo krompira. Krompir rasecite na debele komade.

Isperite komade krompira pod vodom, osušite kuhinjskom krpom i pržite na 160 stepeni.

Krompir, povrće, ručak
Krompir, povrće, ručak, Foto: Shutterstock

Kada je krompir do pola ispržen, fritezu staviti na 180 stepeni i nastaviti sa prženjem.

Kada je krompir gotov ocedite na papirnom ubrusu.

Posolite ga i poslužite.

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Pratite nas na Instagramu i Facebook-u

Najnovije - Alo.rs