3 SASTOJKA, 100 DINARA I DORUČAK IZ SNOVA JE TU! Obožavaćete ovaj tradicionalni španski recept
Ovo je recept za tradicionalnu špansku tortilju, koja se priprema brzo i lako, i što je bolje od svega – maksimalno štedi kućni budžet. Zapravo, najverovatnije nećete ni morati da skoknete do prodavnice kako bi dokupili dodatne namirnice.
Topla, mekana, karakterističnog ukusa može da se posluži kao doručak, ali i ručak ili večera – zavisi uz šta je servirate. Mada, je ovaj španski specijalitet sasvim ukusan i sam po sebi.
Potrebni sastojci:
4 krompira
jedna glavica crnog luka
4 jaja
ulje, so, biber
Priprema:
Oljuštite krompir i iseckajte ga na sitne kockice.
U tiganj nalijte ulje toliko da prekrije dno i zagrejte ga, a potom ubacite luk i krompir. Dinstajte dok krompir ne omekša, a luk ne potamni. Sklonite sa ringle i ocedite od ulja, ali ga ne bacajte.
Jaja umutite u kajganu, a potom dodajte smesu krompira i luka i dobro pomešajte.
Ponovo u tiganj sipajte ulje na kome ste pržili krompir i zagrejte ga, pa ubacite smesu od jaja, krompira i luka. Začinite solju i biberom po ukusu.
Ostavite da se prži na tihoj vatri, obavezno bez mešanja.
Savet plus:
U ovu klasičnu tortilju možete dodavati sastojke po želji i tako je “obogatiti” – slaninu, paradajz, papriku, kisele krastavčiće…