Dete crtanje boje bojice tempere
Shutterstock
Dete crtanje boje bojice tempere

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kako svaki roditelj želi samo najbolje za svoje dete i nema nameru da ga pusti da crta prstićima sa običnim temperama, koje mogu da budu opasne po zdravlje ako mu uđu u oči ili ih proguta, odlučili smo da vam damo jedan jednostavan recept za domaće bojice. Njima dečica mogu da se igraju do mile volje, a vi ne morate da brinete da li su otrovne i štetne. Sve sastojke verovatno već imate kod kuće.

Potrebno je:

šolja brašna
2 kašike soli
jedna i po šolja hladne vode
jedna i po šolja tople vode
2 kašike jestive boje za kolače

Priprema:

Pomešajte šolju brašna sa dve kašike soli, zatim dodajte hladnu vodu i mešajte dok smesa ne bude glatka i bez grudvica. Nakon toga dodajte toplu vodu i stavite smesu na ringlu da poključa, mešajte neprestano. Kada se zgusne, sklonite je sa vatre i, ako je potrebno, mutite je još  malo ukoliko ima grudvica.

Zatim dodajte boju i dobro promešajte. Ako pravite više nijansi, predlažemo da pre dodavanja boje podelite smesu u nekoliko posudica koje možete zatvoriti radi praktičnosti i nakon toga dodajte različite boje. Ostavite boje da malo odstoje i dodatno ih rashladite u frižideru. Pre upotrebe ih potreste da se boja ravnomerno rasporedi. Čuvajte ih u frižideru da duže traju.

Tagovi

Komentari (1)

Jasna

03.07.2017 19:10

Nauciti decu da NE SMEJU da jedu bojice. Istovremeno, uvesti obaveznu proizvodnju jestiovih bojica, samo za slucaj da ih neko dete jede... Pogresno je praviti sve oko sebe jestivim. Ovako ce dete pojesti i nejestovu bojicu negdde u vrticu ili kod drugara.