Napravite detetu jestive bojice

alo.rs | Saveti 2017-07-03 09:02:04 2017-07-03 09:02:04

Ove boje potpuno su bezbedne za zdravlje vaših mališana.

Shutterstock

Kako svaki roditelj želi samo najbolje za svoje dete i nema nameru da ga pusti da crta prstićima sa običnim temperama, koje mogu da budu opasne po zdravlje ako mu uđu u oči ili ih proguta, odlučili smo da vam damo jedan jednostavan recept za domaće bojice. Njima dečica mogu da se igraju do mile volje, a vi ne morate da brinete da li su otrovne i štetne. Sve sastojke verovatno već imate kod kuće.

Potrebno je:

šolja brašna
2 kašike soli
jedna i po šolja hladne vode
jedna i po šolja tople vode
2 kašike jestive boje za kolače

Priprema:

Pomešajte šolju brašna sa dve kašike soli, zatim dodajte hladnu vodu i mešajte dok smesa ne bude glatka i bez grudvica. Nakon toga dodajte toplu vodu i stavite smesu na ringlu da poključa, mešajte neprestano. Kada se zgusne, sklonite je sa vatre i, ako je potrebno, mutite je još  malo ukoliko ima grudvica.

Zatim dodajte boju i dobro promešajte. Ako pravite više nijansi, predlažemo da pre dodavanja boje podelite smesu u nekoliko posudica koje možete zatvoriti radi praktičnosti i nakon toga dodajte različite boje. Ostavite boje da malo odstoje i dodatno ih rashladite u frižideru. Pre upotrebe ih potreste da se boja ravnomerno rasporedi. Čuvajte ih u frižideru da duže traju.

Expand player
Pogledajte više