Kuhinja Šporet
Shutterstock
Kuhinja Šporet

Shutterstock

Šporet, Foto: Shutterstock

Sve što vam je potrebno su sirće i soda bikarbona. Oni su glavni sastojci za omekšavanje masnih naslaga u rerni.

Postupak:

Napravite smesu od šoljice sode bikarbone i trećine šoljice vode, pa je nanesite na celu unutrašnjost rerne, uključujući i staklo. Ostavite da odstoji 12 sati, pa pošpricajte sirćetom. Zatim istrljajte celu rernu krpom i toplom vodom. Tvrdokornije naslage sastružite - za to može da vam posluži špatula ili stari nož.

Struganje će biti lakše jer su soda i sirće omekšali naslage. Na kraju sve ponovo dobro prebrišite krpom koju ste prethodno potopili u vrućoj vodi, pa osušite suvom krpom.

 

 

Komentari (1)

nedjo

09.01.2018 00:07

baciti je u djubre,kupiti novi đporet,ionako imamo sve bolji standard,kako mi kazu na tv