Kafa
Shutterstock, ilustracija
Kafa

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Bez kafe teško da neko od nas može da započne dan, omiljeni napitak širom sveta nas razbuđuje, ali i ulepšava jutra. Preporuka je da se šoljica kafe popije ubrzo nakon što je napravljena, ali svi znamo da posegnemo za gutljajem i kada je ona stajala nekoliko sati.

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

Ipak, smemo li to? Da li je to uopšte zdravo?

 

Verovali ili ne, kada je reč o običnoj crnoj kafi možete je popiti i nakon što je odstojala neko vreme - nećete naškoditi svom organizmu, ali hoćete čulu ukusa. Naime, ova kafa neće imati isti ukus kao kada je sveže skuvana. Nakon 30 minuta menja svoj prepoznatljiv ukus, i postaje hladna, čime gubi svoju draž.

Kafa

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Možda vam padne na pamet da je podgrejete u mikrotalasnoj, ali to neće promeniti ukus. Ako ipak poželite da je zagrejete, uradite to na špretu - tako će postati ravnomerno topla i nestaće sve bakterije.

I pažnja! Kafa s mlekom ne treba da se pije ako je stajala nekoliko sati - ono se lako kvari na sobnoj temperaturi. Zato radije pripremite sebi novu šolju ovog ukusnog napitka i uživajte u punom ukusu!