FOLKSVAGEN OTVARA NOVU FABRIKU U trci bile Srbija, Bugarska i Turska! Nemački mediji prenose da je odluka o lokaciji već donesena

Očekuje se proizvodnja 350.000 automobila godišnje

Folksvagen
Folksvagen, Foto: Profimedia

*Srbija se borila da je Folksvagen izabere

*U trci bile još Bugarska, Rumunija, Turska, negde se pominjala i Severna Makedonija

*Nemački mediji prenose vest o donesenoj odluci

 

Posle nekoliko meseci koliko su trajale spekulacije da li će Folksvagen praviti novu fabriku u Srbiji, Bugarskoj ili Turskoj, nadzorni odbor ove nemačke kompanije je saopštio da je izabrao lokaciju za fabriku u blizini zapadnog primorskog grada Izmir, prenose nemački mediji.

Kako prenosi portal "Automotive News Europe", pozivajući se na pisanje nemačkog trgovinskog magazina "Automobilwoche". u novoj fabrici u Turskoj navodno će se praviti Škoda i Seat, a fabrika će izbacivati do 350.000 automobila godišnje.

Spekuliše se i da je u izboru lokacije kumovao Katar koji ima udeo od 17 odsto u Folksvagenu, a koji se zalagao za izgradnju fabrike u Turskoj na sastanku odbora.

OVAKAV ODGOVOR NIJE NI SANJAO! Svakog dana je prolazio pored istog automobila, a onda je jednog jutra na brisaču ostavio ceduljicu! Sačekao ga je ŠOK! (FOTO)

Prvobitno su u igri bile Bugarska, Rumunija, Srbija, Turska, a pominjana je i Severna Makedonija.

- Definitivno je izabrana Turska, gde je solidna infrastruktura ali nesigurno političko okruženje, a druga ozbiljna lokacija je stabilnija Bugarska koja je deo Evropske unije - nedavno je kazao je o izboru dva finalna kandidata lider sindikata u Škodi Jaroslav Povšik.

KAZNE SU PAPRENE! Sve što treba da znate ako ovog leta iznajmljujete automobil u Grčkoj, a ne želite da vas ODERU!

Predsednik Aleksandar Vučić je u javnosti pričao o tome kako se Srbija bori da je Folksvagen izabere. On je međutim više puta rekao da je Srbija autsajder u toj trci. Sredinom marta je Vučić posetio centralu firme u Volfsburgu, slikajući se u muzeju oldtajmera.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić , Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić je potom najavio da su u toku pregovori sa jednom japanskom kompanijom o ulaganjima u Srbiju i da već godinu dana priča sa njima. Mnogi su se iznenadili kada je otkrio i detalje.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi