Pranje automobila automobil
Shutterstock
Pranje automobila automobil

Shutterstock

Pranje automobila automobil, Foto: Shutterstock

Ako odavno niste čistili automobil, trebalo bi da počnete sa usisavanjem i generalnim čišćenjem đubreta u njemu, ukoliko ga ima. Ako verujete da je unutrašnjost vašeg vozila bila izložena virusu, najbolje bi bilo da nosite rukavice tokom čišćenja.

Unutrašnjost automobila je skup različitih tkanina i tvrdih površina, pa stvari kao što su izbeljivač i sredstvo za dezinfikovanje ruku, koje ubijaju virus, mogu da oštete neke materijale u vašem vozilu.

Pranje automobila

shutterstock

Pranje automobila, Foto: shutterstock

Ako imate proizvode isključivo namenjene održavanju unutrašnjosti automobila, njima možete da uklonite velike količine prašine i prljavštine. Tako nećete dezinfikovati površine, ali ćete ih kasnije lakše čistiti.

Za korona virus nije važno da li je voda hladna ili topla, sve dok se kombinuje sa sapunom. Za čišćenje možete koristiti krpe ili mikrofiber peškire, koji će biti nežniji prema površinama u automobilu. Potpuno pokvasite krpu i iscedite svu suvišnu vodu pre nego što išta obrišete, jer sigurno ne želite da vam ceo auto bude mokar posle čišćenja.

Zatim se bacite na delove koje najviše dodirujete, kao što su drške na vratima i volan, menjač, radio, sigurnosni pojas i sve drugo sa čim ste često u kontaktu.

Ne zaboravite i naslone za ruke i deo između prednjih sedišta, kao i sva sedišta u vozilu. Trebalo bi da za svaki slučaj pređete preko svih površina, ali ove navedene nikako ne bi trebalo da propustite.

Pročitajte još: