PREKO 30 NOVIH MODELA Škoda planira istinsku revoluciju u svetu automobilizma

Lepe vesti za sve ljubitelje brenda.

Škoda Kodiaq
Škoda Kodiaq, Foto: profimedia

Škoda planira da postane još veći “igrač” u automobilskoj industriji. Naime, češki proizvođač planira da do kraja 2022. godine predstavi preko 30 novih modela!

Ovo plan su predstavnici kompanije izneli na godišnjoj konferenciji. Oni su tom prilikom naglasili da će više od 10 automobila koji će uskoro biti predstavljeni biti delimično, ili potpuno elektični. Nismo zalazili u detalje, ali mi već manje-više znamo šta da očekujemo.

 

Škoda
Škoda, Foto: AP/Martial Trezzini

Znamo da stiže plug-in hibridna varijanta modela Superb. Takođe znamo da nas čeka i električni krosover-kupe model baziran na MEB platformi. Uvid u taj model predstavlja koncept Vision IV koji je premijerno predstavljen u Ženevi ( na fotografijama). Očekuje se da taj model dobije i RS varijantu. Međutim, to neće biti jedini elektrifikovani, performantni model češkog proizvođača. Očekuje se i da model Octavia RS krene putem hibridne tehnologije.

Ljubitelj ste japanskih modela automobila i želite da ih kupite? Bićete oduševljeni novim performansama

Škoda će detalje o svom planu izneti u bliskoj budućnosti. U međuvremenu, češki proizvođač proslavlja veoma uspešnu godinu kada je u pitanju prodaja automobila. Naime, tokom 2018. godine, češki proizvođač je prodao 1.253.700 vozila širom sveta. To je za 4,4% više prodatih automobila nego 2017. godine. Predstavnici kompanije su naveli i da je Škoda u prethodnoj godini ostvarila profit od čak 1,4 milijardi evra.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi