Saobraćajna nesreća, mladi, pogibija, Šabac
RTS
Saobraćajna nesreća, Foto: RTS

Koran Basi nestala je prošle nedelje u okolini belgijskog grada Liježa, samo dva dana pre ekstremnog toplotnog talasa tokom koga su temperature išle i do 42 stepena Celzijusa.

Nesrećna 45-godišnjakinja je sletela sa puta automobilom u provaliju. U nesreći je zadobila teške povrede kičme, zbog čega nije mogla da izađe iz auta, pa je u njemu provela šet dana.

PROČITAJ JOŠ:

Iako je dehidrirala, ostala je pri svesti dovoljno dugo, a preživela je tako što je pila kišnicu. Pronađena je skoro nedelju dana kasnije nakon što je policija sprovela opsežnu potragu.

Ona je iz bolničkog kreveta opisala pakao koji je prošla i misli koje su joj se vrzmale po glavi kada ju je napustila nada da će je iko naći, prenosi Bi-Bi-Si.

- Prve noći moj mobilni nije prestajao da zvoni, ali nisam mogla da pomerim ruku da se javim. Sutradan je prestao da zvoni - rekla je.

Koran se prisetila da je gubila svest svaki put kada je pokušala da pomeri ruke. Na kraju je teškim naporom uspela sa otvori vrata automobila nogom.

Kada je je počela da pada kiša skupljala je kišnicu u praznu kutiju od žvaka.

- Najteže je bilo da ležim na komadićima stakla. Pokušala sam da se pridignem, ali sam imala osećaj da mi se leđa cepaju. Mislila sam da nikad neći izaći iz vozila i da ću da umrem. Misli o mojoj deci su me ipak zadržale u životu. Nisam želela da pomisle da sam učinila nešto glupo, da sam se se eventualno ubila, pošto je to bila saobraćajna nesreća - opisala je.

Agoniji je bio kraj kada se automobil zaustavio na putu kod mesta sa koga je ona sletela.

- Počela sam da dozivam upomoć, a osoba iz automobila me je dozivala po imenu. To je bila majka druga mog sina - ispričala je Koran koju sada čeka operacija i višenedeljni oporavak.