Pravo ČUDO stiže iz Japana! Ovako nešto još uvek niste vozili!

Alo/B92/V.M. | Saveti 2019-08-06 20:38:30 2019-08-06 20:38:30

Nakon uspešnih vožnji u Japanu i SAD, Toyota Motor Europe (TME) je započela testiranje autonomne vožnje na javnim putevima i u Evropi.

Printscreen/Youtube

Nakon uspešnih simulacija i ispitivanja na zatvorenim stazama, TME sada izlaže svoje interno razvijene AD sisteme stvarnim gradskim uslovima, u živom gradskom jezgru Brisela.

Jurila niz autoput brže od automobila, vozači VRIŠTALI i molili Boga, a onda je usledio UDARAC! Letelo na sve strane! (VIDEO)

AUTOR: Alo/B92/V.M. DATUM I VREME: 28.07.2019. 16:05 "Pomahnitala" kamionska guma preskočila je razdelnu ogradu i svom silinom udarila u vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smera. Točak kamiona, Foto: Printscreen/Youtube Zastrašujući video stiže iz Nju Džerzija, gde se na autoputu dogodila nesvakidašnja saobraćajna nezgoda kada je sa kamiona otpao točak i nastavio da se kotrlja kolovozom velikom brzinom.

U srcu evropskih institucija, jedan Lexus LS će se neprestano voziti nepromenljivom rutom 13 meseci. Svrha je proučavanje uticaja različitog ljudskog ponašanja na autonomne sisteme vožnje.

Pročitajte još:

- Unutar Toyote globalno, TME-ijev Centar za istraživanje i razvoj u Briselu je Regionalni centar izvrsnosti za računarski vid: omogućavajući računarima da "vide" i "razumeju" svoju okolinu. Glavni cilj ovog pilot projekta je izučavanje složenog i nepredvidljivog ljudskog ponašanja i njegovog uticaja na zahteve sistema autonomne vožnje. Toyotin krajnji cilj je potpuno izbegavanje žrtava u saobraćajnim nesrećama. Zbog toga je ključno razumeti ljudsko ponašanje, kako bi sistem mogao da odgovori na složenost i raznolikost stanovništva urbanog okruženja kao što je Brisel, evropska prestonica koja je dom za 184 različite nacije. Nakon uspešnih ispitivanja na javnim putevima u Japanu i SAD, razumevanju sistema sada pridodajemo i evropske uslove - rekao je potpredsednik za istraživanje i razvoj pri TME Gerald Kilman.

Niko ne pamti ovakav SLOM TRŽIŠTA, gazde stavljaju katance na fabrike, hiljade radnika će OSTATI BEZ POSLA!

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 30.07.2019. 07:32 U prvoj polovini ove godine u svetu je prodato 7,1 odsto manje automobila nego u istom periodu prošle godine. Auto-put nedaleko od Minhena, Foto: EPA/Lukas Batrhtutas Prema podacima organizacija VDA i ACEA, gotovo sva značajna tržišta su u padu, a rast je zabeležen jedino u Brazilu, prenosi portal 24sata.hr.

- Region Brisela, a posebno Brussels Mobility, posvećen je vodećoj ulozi u pionirskoj tehnologiji u pogledu autonomnih vozila. Svesni smo potencijala ove tehnologije kao rešenja za urbanu mobilnost, pri čemu sigurnost ima prioritet. To se ogleda u našem novom master planu regionalne mobilnosti, nazvanom Good Move, i u jednoj od 50 akcija koje smo pokrenuli kako bismo našu viziju pretočili u stvarnost: predviđanje autonomnosti vozila. Naša ambiciozna strateška studija o prelasku na autonomna vozila navodi nužne korake za čvrst okvir i pozitivan razvoj autonomnih vozila. Mislim da možemo biti ponosni što su naš grad i region laboratorija za ovu vrstu pionirskih rešenja mobilnosti. Svakako ohrabrujemo inovacije na polju mobilnosti i to je prepoznato i na međunarodnom planu - rekao je Kristofe Vanerbek iz Brussels Mobility.

BONUS VIDEO: Beograđani su nam otkrili kakav tip žene žele, ne zanima ih domaćica!

 

Expand player
Pogledajte više