OD 1. JANUARA KAZNA JE 4.000 DINARA! Ovo je nova nevolja koja će zadesiti vozače! Loše im se piše!

Užas!

Saobraćajna policija
Saobraćajna policija, Foto: Alo!/Dejan Briza

* Od 1. januara na snagu stupa novi Zakon

* Obavezna zamena registarskih tablica starih devet godina 

* Ovo će građane koštati i do 4.000 dinara

Od 1. januara 2020. sve registarske tablice starije od devet godina moraju da se zamene novim, što zahteva i novu saobraćajnu dozvolu i registracionu nalepnicu, za koju je doduše predloženo ukidanje.

Obavezna zamena registarskih tablica starih devet godina novi je trošak vozačima u Srbiji koji stiže na naplatu od sledeće godine.

ZA 5 DANA STIŽU NOVI DINARI! Guvernerka odobrila puštanje u opticaj, razlikovaće se u SAMO JEDNOM DETALJU!

Naime, prema Pravilniku o registraciji motornih i priključnih vozila, svi vozači koji su uzeli registarske tablice pre 2011. godine, od 1. januara 2020. godine na svog četvorotočkaša moraju staviti nove tablice, a što će svakog od njih koštati oko 4.000 dinara.

Saobraćajna policija, saobraćajac, policija
Saobraćajna policija, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

S obzirom na to da je u Srbiji lane bilo oko dva miliona registrovanih vozila, to znači da će trošak zamene tablica, koje su ranije važile neograničeno, odnosno do zamene saobraćajne dozvole, iznositi 7,88 milijardi dinara.

PRODAJE SE TURISTIČKI KOMPLEKS! Vila, restoran, hotel! Ako imate ove pare možete da postanete vlasnik KURŠUMLIJSKE BANJE!

Razlog za ograničavanje važenja tablica je, prema mnogima, prilično problematičan. Prema prvobitnom pravilniku, njihov je rok trajanja bio sedam godina, koliko važi garancija za zaštitnu foliju kojom su presvučene, iako su urađene po najsavremenijoj tehnologiji Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca.

Produžetak ovog roka trajanja tablica za dve godine omogućen je izmenama i dopunama Pravilnika 2017, zbog čega ovaj trošak dolazi na naplatu sledeće godine.

Ovo svaki automobil mora da ima, a sada je stigao predlog: Treba da se UKINU!

AUTOR: Dnevnik; D.K. DATUM I VREME: 18.08.2019. 22:55 Jedna od preporuka NALED-ove Sive knjige 11 jeste i da se ukinu registracione nalepnice za automobile, motore i traktore. Auto put Miloš Veliki, Foto: Tanjug Ta knjiga sadrži 100 preporuka privrede, lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva za pojednostavljenje administrativnih procedura.

Profesor Saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić smatra da nema potrebe da se tablice menjaju na devet godina.

- Ranije smo imali tablice sa neograničenom dužinom važenja. Ipak, to je promenjeno jer sada sve tablice moraju izgledati isto, biti istih dimenzija, boje i slično.

VEĆI RAČUNI ZA STRUJU OD AVGUSTA! Uvedena nova taksa, a evo ŠTA I KOLIKO ĆEMO PLAĆATI!

Takođe, ne prihvatam da su slova poput č, š, đ, ć razlog za promenu, jer kako stoje u prvom delu tablice, mogu i u poslednjem. Kako su produžili rok važenja tablica sa sedam na devet godina, tako mogu i na jedanaest, a i više. Ko vozačima može da garantuje da su tek proizvedene, a ne da su stajale godinama u magacinu - kaže Vujanić.

Ovo je još jedna zavrzlama koja će vlasnicima vozila izbiti pare iz džepa, a uslediće samo pola godine otkako je vozačima nametnuto pravilo da pri prvoj registraciji neće moći da registruju vozilo ako ne može da se očita broj motora i šasije.

NEMA VIŠE RADA NA CRNO Ako se u Srbiji bavite ovim biznisom - NADRLJALI STE! Inspekcija krenula u pohod, drakonske kazne i do POLA MILIONA DINARA!

Nevolje s registracijom imali su i vozači koji su na registarskim tablicama imali slova č, š, đ, ć, ž, w i y jer je, zbog mnogobrojnih problema sa tablicama koja sadrže slova sa dijakritičkim znacima, u julu 2017. doneta odluka da se ona izbace iz upotrebe.

Ipak, naknadno je vozačima omogućeno da koriste tablice sa tim slovima do isteka registracije vozila i da ih tada zamene.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi