Novi „fića” u akciji!

Nebojša Radišić | Saveti 2016-11-10 21:25:03 2016-11-10 21:25:03

Kompanija „Fijat Krajsler Automobili Srbija“, u kojoj Srbija ima manjinski deo vlasništva, ne pokreće proizvodnju novog modela automobila, ali je zbog pada prodaje postojećeg „fijata 500 L“ rešila da ga redizajnira i da tako povrati kupce.

Nebojša Raus

I pored toga što je izgled novog srpskog “fiće“ najstrože čuvana tajna, potrebno je da se probni modeli izvoze u svim uslovima, a baš u gradskoj vožnji su ga uhvatili reporteri “Alo!”.

Novi dizajn treba da zadrži proizvodnju na postojećem nivou, zato što su se kupci širom sveta zasitili modela koji se pravi od 2011. Pad prodaje je evidentan, a ulaganje u redizajnirani model će, prema iskustvima, zainteresovati nove kupce.

Kako je “Alo!” ranije saznao iz pouzdanih izvora u fabrici, „od kraja septembra se test-vožnjama ispituju redizajnirani modeli“.

- Zbog velike kilometraže koju moraju da pređu, a to je oko 20.000 kilometara, kako bi se utvrdilo da li su dobri za tržište, moraju da idu i van fabrike, prolaze kroz grad i voze se manje prometnim putevima i tada su zaštićeni od pogleda crnom folijom sa belim krugovima, kako bi se linije redizajniranog automobila teško videle.

Promene koje će doživeti sadašnji „500 L“ se odnose pre svega na izgled, na dizajnerske zahvate. To će ostati u suštini isto vozilo, sa drugačijim prednjim i zadnjim spojlerima, novom instrument-tablom i inovativnim rešenjem za položaj menjača.

Fabrika automobila u Kragujevcu neće da izlazi sa informacijama kada će početi da se proizvodi „500 L“ novog dizajna, ali stručnjaci pretpostavljaju da će promocija novog modela biti u prvoj polovini naredne godine.

Expand player
Pogledajte više