SJAJAN TRIK! Napravite sami kameru za automobil! Lako je, a potrebne su vam stvari koje već imate!

Nije komplikovano.

 

Automobil
Automobil, Foto: Youtube/Printscreen

Želite kameru u automobilu ali su vam preskupe one kvalitetnije, dok vam se ne daju pare za jednostavije? Imamo rešenje – iskoristite stari telefon.

Kamera za snimanje vožnje polako postaje obavezan deo "opreme" automobila, iako zakonski ne možete da iskoristite snimak na sudu, sigurno može da vam olakša neprijatnu situaciju.

Za neku osnovnu funkciju možete da napravite i sopstvenu auto-kameru, a potrebni su vam: stari "pametni telefon", držač za telefon, punjač, aplikacija za snimanje saobraćaja.

Kako pretvoriti stari telefon u auto-kameru?

Namestite držač za telefon na pogodno mesto sa koga će kamera moći da snima put ispred vašeg automobila. To može biti vetrobran ili kontrolna tabla, u zavisnosti od vrste držača i načina njegovog fiksiranja.

Uključite punjač za telefon u 12V utičnicu vašeg automobila ili USB utikač ako ga posedujete. Vodite računa da vam je kabl dovoljno dug da stigne do držača za telefon.

Instalirajte neku besplatnu aplikaciju na smartfon koju lako možete pronaći na Google Play store.

Postavite telefon u držač, priključite ga na punjač i aktivirajte funkciju snimanja aplikacije.

Naravno, pre početka snimanja prilagodite aplikaciju vašim potrebama, na primer – rezuluciju snimka, upotreba GSP za praćenje lokacije i brzine, format datuma, jedinicu merenja brzine (često je osnovna jedinica milja na sat, prim. aut), uključeno snimanje u pozadini dok je aktivirana neka druga aplikacija.

Potom, gde će aplikacija "pohranjivati" snimljeni materijal – interna memorija, memorijska kartica ukoliko je posedujete, da li će kamera da snima i audio zapis uz video, opcija da li da se snimanje automatski pokrene kada aktivirate aplikaciju.

Verovatno nema potrebe da vas podsećamo na ovo, ali obavezno uklonite telefon iz automobila kada napustite vozilo. Nema potrebe da vam slome staklo zbog starog smartfona.

I još važnije – ne igrajte se sa kamerom dok vozite! Postoji skoro pa urođeni instinkt da se stalno nešto "čačka" na telefonu. Nemojte to da radite. Stoga smo i savetovali instaliranje posebne aplikacije za snimanje saobraćaja.

Budite pametni i uživajte u vožnji!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi