TRIKOVI ZA ZIMSKO VREME Načini da veoma brzo odledite stakla na automobilu

Zaboravite vruću vodu! Zaleđena stakla nikada ne zalivajte vrućom vodom jer mogu popucati, posebno ako već imaju manja oštećenja. Pametniji zbor je mlaka voda koju na staklo nanesite krpom.

led, staklo, auto
led, staklo, auto, Foto: shutterstock

Postoji odličan način kako ih odlediti brzo, bez struganja i kupovine sredstava za odleđivanje.

Sve što vam je potrebno su alkohol i voda. Ulijte ih u bocu s raspršivačem u odnosu 2:1 (dve trećine alkohola i trećina vode). Poprskajte po zaleđenim staklima. Za nekoliko sekundi led će omekšati i i lako ćete ga ukloniti, bez mukotrpnog struganja.

Ako se nađete negde u gradu, stakla vam se zalede, a kod sebe nemate ni sprej, ni toplu vodu ni strugalicu – možete kreditnom karticom da ostružete led. To će ići malo sporije, ali ipak ćete nakon nekog vremena moći sesti u auto i odvesti se kući.

led, staklo, auto
led, staklo, auto, Foto: shutterstock

Stavljanje kartona na stakla je odlična prevencija da se stakla na autu uopšte ne zalede. Umesto kartona možete staviti i stari peškir.

Premažite sva stakla penom za brijanje i dobro protrljajte papirnatim ubrusom, sve dok višak ne nestane. Istu metodu možete koristiti i kod kupatilskih ogledala.

Postoji još jedan trik – napunite stare čarape peskom za mačke, zavežite ih i ostavite da stoje u autu. Taj pesak upija vlagu pa će tako smanjiti njenu količinu i u vašem vozilu, prenose mediji.

Povezane vesti

 • Korisnik: Dušan
  29/11/2020 - 08:52
  To sa kreditnom karticom je veoma domišljato, samo je problem što nakon odleđivanja i odlaska kući, treba odmah da krenete u banku da naručite novu karticu!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi