OD 2. AVGUSTA KAZNA JE 10.000 DINARA! Na udaru će se naći vozači i sva lica u automobilu koja naprave ovu FATALNU GREŠKU!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova će od 2. avgusta do kraja letnje turističke sezone sprovoditi mere pojačane kontrole nepropisnog korišćenja telefona i drugih uređaja za komunikaciju od strane vozača.

Saobraćajna policija
Saobraćajna policija, Foto: Alo!/ Dejan Briza

* Ako vas uhvate da telefonirate, sledi kazna od 10.000 dinara

* MUP pooštrava kontrolu od sutra

* Nove kazne i za one koji voze decu

Za nepropisno korišćenje telefona, odnosno drugih uređaja za komunikaciju od strane vozača, Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisana je novčana kazna u fiksnom iznosu od 10.000 dinara.

OSEĆA SE BRIGA U VAZDUHU Pančevci pronašli čudne letke u svojim poštanskim sandučićima, Centar za bezbednost upozorio građane: Uzmite ovo za ozbiljno!

Prilikom sankcionisanja vozača koji učine prekršaj nepropisnog korišćenja telefona, odnosno drugih uređaja za komunikaciju, saobraćajna policija će dosledno preduzimati i mere prema svim osobama koje za vreme vožnje u motornim vozilima ne budu koristile sigurnosne pojaseve na način koji je predvideo proizvođač vozila, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima, kao i prema svim vozačima koji decu budu prevozili na nepropisan način. 

SLIKE PAKLA U SRBIJI! Ako krećete na more narednih dana, spremite se za višečasovni horor! Na jednom mestu je ubedljivo najgore!

Prema istraživanjima Agencije za bezbednost saobraćaja, oko 5,7 odsto vozača u Republici Srbiji nepropisno koristi telefon za vreme vožnje. Istovremeno, prisutan je trend povećanja broja ovog prekršaja, s obzirom da je za prvih šest meseci ove godine sankcionisano gotovo 25.000 vozača, što je za 13 odsto više u odnosu na prvu polovinu prethodne godine.

Rezultati svetskih istraživanja pokazuju da razgovor telefonom tokom vožnje povećava rizik od nastanka saobraćajne nezgode četiri puta, dok pisanje i čitanje poruka povećava rizik od nastanka saobraćajne nezgode osam puta.

 BONUS VIDEO:

 

 

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Realist
  02/08/2019 - 21:58
  Vozačima koji naprave fatalnu grešku u saobracaju više smeta to što idu 2m u zemlju, nego što će da im pišu novčane kazne ili poene.... Super vam je naslov.. :D
 • Korisnik: Marina
  02/08/2019 - 17:52
  Da li će se taj zakon važiti i za vozače javnog gradskog prevoza, oni ne ispuštaju telefone iz ruku?
 • Korisnik: Đura
  02/08/2019 - 15:41
  A ko će kažnjavati policajce...pošto baš oni najviše krše ta pravila koja ste nabrojali...😠
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi