FLAŠA VODE U KOLIMA - OGROMNA OPASNOST! Može bukvalno da ih ZAPALI ukoliko je držite na ovim mestima u vašem automobilu!

Leto sa sobom donosi brojne rizike kojih nismo ni svesni. Mnogi ne znaju da nas, ali i automobil, u opasnost može dovesti i plastična flašica vode izložena direktnom suncu.

Vozač, kola, automobil, saobraćaj
Foto: Shutterstock, ilustracija

 

* Flaša vode je opasnost u vašem autu tokom visokih temperatura i jakog sunca

* Može dovesti do požara, posebno ako je odložena na kožnom sedištu ili nekoj sličnoj zapaljivoj podlozi

* Najbolje je flašu odložiti u gepek ili na nekom tamnijem mestu, ukoliko mora da ostane u autu

O zdravstvenim rizicima kod ispijanja vode koja je dugo stajala u plastičnoj boci na suncu sve se zna. Međutim, postoji još jedna veća opasnost vezana uz plastične flaše na koju moramo da obratimo pažnju, pogotovo tokom vrelih letnih dana kada sunce znatno jače greje.

Pomisao da bi voda mogla da izazove požar možda deluje potpuno besmisleno, ali problem zapravo stvara okrugla plastična flaša koja uz vodu deluje kao "lupa". Tokom toplog dana sunčevi zraci mogu da dopru do boce kroz prozor automobila.

VIŠE OD 70 SRBA ZAROBLJENO NA AERODROMU BOVE! Pakao traje preko 13 sati! Ljudima NIJE DOBRO!

Voda Flaša vode Devojka pije vodu Vrućina
Foto: Shutterstock

Voda u boci zatim koncentriše svetlo i vrućinu na određenu tačku. Zbog toga može da dođe do stvaranja plamena na taj tački u slučaju da je flaša pozicionirana na sedištu ili bilo gde na mestu obloženom tkaninom, kožom, skajem ili bilo kojim drugim zapaljivim materijalom.

ZABRANA STUPA NA SNAGU U SRBIJI! Od ovih kućnih aparata koje svakodnevno koristimo - možete se OPROSTITI!

Auto-put nedaleko od Minhena
Foto: EPA/Lukas Batrhtutas

Plastične boce s vodom zato uvek sklonite sa sunca kada ih ostavljate u automobilu. Najbolje je odložiti ih na mesto gde sunce uopšte ne dopire do njih, poput gepeka, pogotovo ako vas satima neće biti u blizini automobila.

SLAVIMO SABOR SVETOG ARHANGELA GAVRILA Danas valja započeti nešto novo, a ove reči čuvaće vas od svih bolesti i nevolja!

MILION I PO SRBA ŽIVI NA SEDATIVIMA Ulicama hodaju tempirane bombe ako ne uzmu lek! Ambulante pune pacijenata u potrazi za tabletom spasa

PROSTITUTKA IZ SRBIJE ZA S*KS TRAŽILA 100 DINARA Pitali su je zašto, a odgovor će vam naterati suze na oči!

BONUS VIDEO: Beograđani otkrili šta rade na plus 40: Muke tek predstoje!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi