KAZNE ĆE STIZATI NA ADRESU Nećete više moći da "upalite sva četiri" i stanete gde hoćete! Specijalni automobili patroliraju gradom

Uplatnica i dokazni materijal stizaće na kućnu adresu vlasnika vozila, da podseti vozače gde i kada su ostavili vozilo na prostoru gde to nije dozvoljeno.

Saobraćaj, vozači,
Saobraćaj, vozači, , Foto: Tanjug

Gradske službe uskoro će koristiti i najsavremeniju opremu za kontrolisanje nepropisnog parkiranja.

Nepropisno parkiranje i nepoštovanje saobraćajnih propisa beogradske vozače uvek je koštalo, ali u narednom periodu kazne i prijave će nadležne službe pisati "iz još više uglova".

Pored radnika "Parkinga" koji krstare i šalju kazne, kao i komunalnih milicionara, uskoro bi automobile ostavljene na nedozvoljenim mestima trebalo da snime specijalni automobili, koja poseduju video-opremu, pišu Novosti.

Uplatnica i dokazni materijal stizaće na kućnu adresu vlasnika vozila, da podseti vozače gde i kada su ostavili vozilo na prostoru gde to nije dozvoljeno.

Na ulicama Beograda pojaviće se nova vozila, opremljena najsavremenijom tehnologijom čija će funkcija i zadatak biti održavanje komunalnog reda u oblasti parkiranja i efikasne naplate - kaže Dušan Rafailović, Sekretar za saobraćaj.

Ova nova vozila poseduju specijalnu nadogradnju i elektronski sistem za očitavanje i prepoznavanje registarskih tablica putem mobilnog video-nadzora.

To u praksi znači da ako neko zaustavi vozilo ispred apoteke da hitno kupi lek, patrola u vozilu može da snimi tablicu i "čestitka" stiže na kućnu adresu. Isto važi i ako neko upali "sva četiri" i zaustavi vozilo u žutoj traci, ili zastane u Bulevaru kralja Aleksandra, Dimitrija Tucovića, Jurija Gagarina da bi obavio neki posao.

Ovo nije jedina novina. Plaćanje usluge elektronskim putem, SMS porukom ili putem aplikacije na mobilnom telefonu omogućiće da se obavlja izdavanje elektronskog naloga za plaćanje dnevne parking-karte, koja se plaća naknadno, čime se unapređuje dosadašnji način izdavanja rešenje naloga za plaćanje dnevne karte".

- Obaveštenje o izdatoj dnevnoj karti po registarskoj oznaci vozila biće dostupno korisniku parkirališta počev od momenta izdavanja elektronske parking-karte preko sajta i korisničkog servisa preduzeća. Istovremeno će obaveštenje biti dostupno korisniku i slanjem SMS poruke ako postoje tehničke mogućnosti. Korisnik koji je započeo usluge korišćenja parkiranja u dnevnom trajanju u obavezi je da se od momenta činjenja informiše o izdatoj elektronskoj dnevnoj parking-karti - navodi Sekretar za saobraćaj Rafailović, obrazlažući da se ovim novinama podiže nivo kulture parkiranja i unapređuje funkcionisanje "Parking servisa".

Na tablama parkirališta, na vidnom mestu biće istaknute informacije koje se u zavisnosti od parkirališta odnose na vreme naplate parkiranja, kategoriju vozila koja se tu mogu parkirati, vremensko ograničenje, cenu usluge, način plaćanja i kontrole, kao i način izdavanja elektronske dnevne parking-karte...

Povezane vesti

 • Korisnik: sirotan
  02/06/2020 - 16:01
  politika je da samo bogati imaju kola.
 • Korisnik: sevo
  02/06/2020 - 15:30
  ma stezi ne popustaj.
 • Korisnik: саса
  02/06/2020 - 14:51
  Ово неће важити за певаче, глумце, мафијаше ,,, ово ће плаћати само сиротиња,,, колико прекршаја Сергеја Трифуновића и сличних, колико ТВ снимака наташе беквалца, даре бубамаре и сличних,,, не поштују семафор, брзину и ништа,,, а обичан народ плаћа и плаћа..
 • Korisnik: zika
  02/06/2020 - 13:55
  Novi Sad je prava adresa za to,tamo staju ko gde i kako hoce
 • Korisnik: erom
  02/06/2020 - 12:13
  A gde da parkiram ako treba hitno da npr. preuzmem nesto. Možda u Batajnici kako bih otišao u grad i za 2.sek. preuzeto nesto. Obezbedite prvo mesta za parkiranje, pa onda udarajte po džepu.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi