Automobil sa beogradskim tablicama u Hrvatskoj
Dalmatinski portal
Automobil sa beogradskim tablicama u Hrvatskoj

Dalmatinski portal

Automobil sa beogradskim tablicama u Hrvatskoj, Foto: Dalmatinski portal

"Hteo sam trojici svojih prijatelja iz Holandije da pokažem prekrasne gradove na Balkanu, i gde je moj otac živeo i radio. Prošlog ponedeljka smo odleteli za Beograd, gde smo iznajmili automobil. Planirali smo do Sarajeva, Mostara, Splita, Zagreba i nazad do Beograda”, počinje priču mladić rođen i odrastao u Holandiji, čiji je otac poreklom iz BiH.

PROČITAJ JOŠ:

Priseća se da su u Splitu parkirali automobil beogradskih tablica na javnom parkingu ispred apartmana koji su iznajmili.

"U subotu, 6. jula videli smo da je automobil išaran nečim crvenim, da je levi retrovizor slomljen i da je zadnja registarska tablica nestala. Tada smo to prijavili policiji. Očistili smo automobil i drugog dana odmah napustili Split", priča ovaj mladić.

On kaže da ih je prilokom vraćanja automobila u Beogradu sačekala informacija da su na svim vestima i pokazali su im fotografije sa porukom na haubi.

"Moji prijatelji i ja bili smo vrlo šokirani. Hteo sam da im pokažem kako je Split lep, a ne da treba da se boje ako voze unajmljeni automobil iz Srbije. Osim toga, nemamo nikakve veze sa Srbijom. Žao nam je što se to dogodilo, pogotovo zato što smo mnogo vremena izgubili s policijom u Splitu, a i naši roditelji su bili šokirani. Na sreću, automobil je bio osiguran", ispričao je mladić.