Sajam automobila 2018
Alo!/Vladimir Marković

 

Sajam automobila

Alo/Masanori Jošida

Sajam automobila, Foto: Alo/Masanori Jošida

 

Pre deset dana Beograđani su mogli da vide vazduh koji udišu a stručnjaci su kao glavnog zagađivača označili saobraćaj. Kako bi se problem umanjio, ministar ekologije najavio je zabranu uvoza automobila sa evro 3 motorom i kao rok naznačio polovinu godine.

 Ne da se zabrani korišćenje tih vozila, već da se više ne uvozi ono što je za zapad ekološko smeće. Trgovci su reagovali smanjili cene već uvezenih automobila. Zato rastu cene "novijih" polovnjaka. 

"Ja verujem da ćemo tek od polovine sledeće godine biti u prilici da završimo dokumenta a ona će biti dovoljno dobra da ćemo u nekom trenutku moći to i da uradimo", kaže ministar ekologije Goran Trivan.

Pročitajte još:

 

Udruženje uvoznika novih automobila smatra da bi zabrana trebalo što pre da se uvede jer bi do roka koji postavlja ministar u zemlju moglo da se uveze i više od 100 hiljada takvih vozila.

"Asocijacija uvoznika i delova predlaže da se što pre, a ne posle prvog januara sledeće godine u Srbiji zabrani uvoz, ne upotreba nego uvoz vozila generacija evro 3 i evro 4", kaže Boban Nikolić iz udruženja uvoznika novih automobila.

Tinejdžer (19) osuo paljbu na svoje kolege! Nekoliko mrtvih studenata. Mladić na kraju uradio ono čega su se i plašili! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/Kurir/T.Đ DATUM I VREME: 14.11.2019. 07:44 - 14.11.2019. 08:01 Policija je i dalje na mestu zločina, prema snimcima sa mesta događaja koje su snimili očevici. Ruska policija, Foto: printscreen/twitter Najmanje jedna osoba je ubijena, a tri osobe su povređene, nakon što je 19-godišnji student otvorio vatru na svoje drugove, a potom se ubio, na koledžu u ruskom gradu Blagoveščensku, prenosi RT.

 

Pomoglo bi i kada bi se više kupovala hibridna i električna vozila. Zato ministar ekologije najavljuje za 2021. više para u budžetu za dotiranje kupovine takvih vozila, ali se još ne zna koliko bi ta subvencija iznosila.

 

Uvoznici predlažu da kupovina električnih i hibridnih vozila bude potpuno oslobođena plaćanja PDV-a.

BONUS VIDEO: Ana Brnabić posle potpisivanja istorijskog sporazuma u Moskvi

 

Komentari (1)

Gudi

15.11.2019 03:08

Proizvodnja litijumskih baterija za elektricne automobile za sobom nosi ekolosku katastrofu jos i goru od ove kroz koju prolazimo. Budalaština..