STIŽE ELEKTRIČNO VOZILO KOJI ĆE BITI PRAVI BUM NA TRŽIŠTU Dva giganta pokreću pravu revoluciju automobila i to udruženim snagama

Rolls-Rojs je već nekoliko puta potvrdio da radi na modelu sa elektropogonom, a najnovije vesti iz britanskih izvora otkrivaju i neke nove detalje.

Električni automobil
Električni automobil, Foto: EPA

Rolls-Rojs je već nekoliko puta potvrdio da radi na modelu sa elektropogonom, a najnovije vesti iz britanskih izvora otkrivaju i neke nove detalje.

Pre svega, Rolls-Rojs će svoj potpuno električni automobil predstaviti "u bliskoj budućnosti", pri čemu bi taj model mogao da bude začetnik potpuno nove modelske linije koja će vremenom zameniti modele koji se danas prodaju.

Sem toga, dizajn budućeg modela bi trebalo da inspirisan izgledom 103EX concepta iz 2016. godine, dok bi njegovo ime moglo da bude Silent Shadow.

Tehničkih detalja za sada nema, ali treba podsetiti da BMW razvija električni model i7 (stiže 2022. godine) koji će dobiti baterije do 100 kWh i koje bi mogle da budu upotrebljene i za Rolls-Rojs Silent Shadow. Takođe, i elektromotori će stizati iz BMW-a.

Ipak, Silent Shadow će se bazirati na istoj platformi kao i Phantom i ostali modeli, a ne na CLAR arhitekturi.

Bonus video

Više zanimljivosti možete pogledati OVDE!

Povezane vesti

 • Korisnik: Ris
  28/01/2021 - 11:48
  To sa električnim vozilima bi ličilo kao kad bi kupovali benzince i dizelaše a pumpe za gorivo nigde.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi