Solun, Grčka
Tanjug/Dimitrije Goll
Solun, Grčka

Tanjug/Dimitrije Goll

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

* AMSS ozbiljno upozorava

* Međunarodna vozačka dozvola je obavezna u Grčkoj

* Ne krećite bez nje 

Iz Auto-moto saveza Srbije poručuju svim putnicima koji idu u Grčku i imaju nameru da tamo koriste usluge rent-a-car, da pre odlaska na put izvade Međunarodnu vozačku dozvolu. Iz Saveza prenose iskustvo J.I. (30) iz Beograda koji je isplanirao svoj odmor na Grčkom ostrvu Lefkada.

Pročitajte još:

- Toliko sam se radovao zasluženom godišnjem odmoru da sam napravio detaljnu mapu svih plaža na Lefkadi, koje ću obilaziti u narednih desetak dana koliko sam boravio u Grčkoj - priča ovaj Beograđanin.

Dodaje da mu udaljenost plaža od smeštaja, koji je rezervisao, nije predstavljao problem, jer je svakako planirao da po dolasku iznajmi automobil.

Grčka, Evija, plaža

Profimedia

Foto: Profimedia

Međutim, "tu već kreću muke" prepričava on objašnjavajući da mu je za iznajmljivanje autombila u Grčkoj bilo neophodno da poseduje Međunarodnu vozacku dozvolu, koju sa sobom nije imao.

Zbog toga što se nije podrobno raspitao, kaže, do kraja odmora morao je da koristi javni prevoz u Grčkoj.

Sarti, more, Grčka, Halkidiki

Profimedia

Foto: Profimedia

Tek po povratku u Beograd, navodi, saznao je da rent-a-car agencije u Grčkoj imaju pravo da insistiraju na posedovanju Međunarodne vozačke dozvole, a koja se, inače, može dobiti u bilo kojoj poslovnici Auto-moto saveza Srbije.

BONUS VIDEO: Beograđani otkrili šta rade na plus 40: Muke tek predstoje!