Auto-put
EPA/Lukas Batrhtutas
Auto-put

EPA/Lukas Batrhtutas

Auto-put, Foto: EPA/Lukas Batrhtutas

O tome izveštava "Süddeutsche Zeitung", a potvrde su stigle iz službenih izvora. Šta to konkretno znači? Mnogo više plug-in hibirda i električnih automobila u proizvodnji, koji emituju malo ili nimalo ugljendioksida u vožnji.

Koji automobil vozite?

 

Evropska unija će pratiti i stvarnu potrošnju plug-in hibrida za koje se sumnja da ih vozači uopšte ne pune strujom te da funkcionišu kao klasični hibridi te emituju mnogo više ugljendioksida u stvarnim uslovima.

Teško je očekivati da će proizvođači automobila učiniti svoje motore s unutrašnjim sagorevanjem još efikasnijima, jer je neke granice nemoguće dodatno spustiti. Ove mere će promeniti sliku u prodajnim salonima automobila, u kojima će biti sve manje benzinaca i dizelaša, ali pravi izazov sledi u velikim industrijskim silama, poput Nemačke.

Desetine dobavljača za autoindustriju žive od prodaje delova za motore s unutrašnjim sagorevanjem. S električnim automobilima očekuje se i veliki pad zaposlenih u autoindustriji, jer je poznato kako električni automobili imaju mnogo manje delova od standardnih vozila.

Pročitajte još: