Automobil
Youtube/Printscreen
Automobil

Youtube/Printscreen

Automobil, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Prekršitelj nije oslobođen

* Kazna je takva da će je imati na umu svaki put kad sedne u auto

* Vozač je sudiji morao da obeća jednu stvar

Frejzer Džonston (39) iz Maselboroa u blizini Edinburga u Škotskoj je ponosni vlasnik Fordovog monstruma, Mustanga GT sa preko 450 konjskih snaga. I naravno, Frejzera je moć Mustanga ponela, i to više puta, a poslednji put je pred sudiju izašao zbog prebrze vožnje – snimljen je kako juri 175 km/h.

Pročitajte još:

Pred sudom je pokušao da se brani emocijama. Njegov advokat i on pokušali su da objasne kako ga je Mustang doslovno zaveo, odnosno da nije mogao odoleti da ne stisne gas. Ponekad bi pojurio, a da toga nije bio ni svestan.

Advokat je čak naglasio da je Frejzer ponekad shvatao da vozi prebrzo, pa je čak i usporavao. Šalu na stranu, ali činjenice govore drugačije. Frejzer je od 2017. nekoliko puta uhvaćen u prebrzoj vožnji, a nije mu strano ni nedozvoljeno parkiranje. Bivao je uhvaćen u prekršaju i dvaput u jednom danu, pa mu je tako svojevremeno privremeno oduzeta vozačka dozvola.

Nakon svega, sudija nije imao drugog izbora nego da donese jedinu moguću odluku. Posle razgovora, Frejzer je prihvatio da proda svoj Mustang GT, ali i pristao u zamenu kupi znatno sporiji Peugeot Partner.

Naravno, uz to je dobio i šest negativnih bodova, a moraće da platiti i kaznu od 420 funti.

BONUS VIDEO: Požar kod Starog dvora!