DOBRO SE INFORMIŠITE PRE KUPOVINE NOVOG VOZILA Spisak automobila koji vlasnicima zadaju najviše problema

Zamislite, kupite novo vozilo i za nekoliko dana morate s njim u servis

automobili granica vozači
 Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Upravo se tim pitanjem već godinama na američkom tržištu bavi J. D. Power i provodi istraživanje Initial Quality Study.

Istraživanje se bavi problemima koje vlasnici imaju s automobilima u prvih 90 dana od kupovine, odnosno preuzimanja. Stručnjaci iz J. D. Powera telefonski su kontaktirali vlasnike vozila i ove godine su proširili broj pitanja. Prati se sve, od kvaliteta, pouzdanosti, vozačkog iskustva i usluge u salonu/servisu – vlasnicima vozila postavljaju se ukupno 223 pitanja, a u posljednjoj anketi ispitano je 87.282 ljudi.

Vlasnici automobila imaju najviše problema sa sistemima infotainmenta, a najviše je prigovora na glasovno biranje, Android/Auto i Apple CarPlay, biranje funkcija pomoću touchscreena, navigaciju i Bluetooth vezu – uglavnom, gotovo sve što je povezano s tim uređajem.

J. D. Power objavljuje statistiku broja problema na 100 vozila (u prvih 90 dana) i za 2020. godište na prvom mestu po pouzdanosti su KIA i Dodge, potom slede Chevrolet, RAM, Genesis, Mitsubishi, Buick, GMC, Volkswagen, Hyundai

Na dnu su Jaguar, Mercedes-Benz, Volvo, Audi, Land Rover i Tesla. Zanimljivo, proizvođač električnih automobila nije želeo da ustupi J. D. Poweru podatke o kupcima u 35 država pa su se istraživači sami potrudili da ih locirju i kontaktiraju. U prvih 90 dana vlasnici Tesle imaju čak 250 problema na 100 vozila što je zaista loš rezultat.

Pogledajte tabelu (broj problema na 100 vozila)

Automobili
Automobili , Foto: Printscreen

 

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Maroko
  29/06/2020 - 13:22
  Znaci ipak je PEZO NAJBOLJI.
  • sale @Maroko
   29/06/2020 - 18:01
   Jeste kad nema Pezejca ni Wartburga.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi