VAŽNO ZA SVE VOZAČE! Ako vam stablo padne na automobil, ima rešenja! Oni će vam platiti štetu izazvanu košavom!

Šta ako vam drvo padne na automobil?!

Drvo palo na automobil na Vračaru
Drvo palo na automobil na Vračaru, Foto: Printscreen

Temperature u Srbiji za ovo doba godine jesu iznad proseka, ali u Beogradu i okolini, i pojedinim delovima Vojvodine, duva košava zbog koje ne može u potpunosti da se uživa u lepom prolećnom vremenu. Košava može da prouzrokuje veliku materijalnu štetu zbog stabla drveća koja najčesće oštete automobile. Pričinjenu štetu, ako je reč o javnim površinama, će nadoknaditi JKP “Zelenilo Beograd”.,

OLUJNI VETAR SE NE SMIRUJE! Košava nas urniše, a od sutra još gore vreme! U celoj Srbiji nagli preokret vremena

“Zelenilo” je odgovorno za sva oštećenja koja izazove drveće koje se nalazi na javnim površinama. Tu ne spadaju stabla koja su pala iz nečijeg dvorišta na ulicu ili na nečiji automobil, kao ni razne fabrike, preduzeća. To su sve privatni posedi.

Procedura je potpuno jasna. Svi oštećeni treba da podnesu pisani Zahtev za naknadu štete Komisiji za naknadu štete JKP „Zelenilo-Beograd“ u Ulici Surčinski put 2. Oštećeni uz ovaj zahtev prilaže i zapisnik o pričinjenoj materijalnoj šteti, izveštaj saobraćajne policije i lekarsku dokumentaciju ako je u pitanju telesna povreda. Ovakav zahtev se prosleđuje dalje osiguravajućoj kući.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi