Sudije lopovi
Fotomontaža
Sudije lopovi

Fotomontaža

Sudije lopovi, Foto: Fotomontaža

 Ukoliko savlada tursku Darušafaku, tim Dejana Radonjića biće učesnik top 8 faze. Poraz će označiti kraj sezone u elitnom evropskom klupskom takmičenju.

Oni koji ne prate baš pomno šta se dešava u svetu košarke mogli bi da kažu, pa šta... Nije ta Darušafaka evropski velikan, zašto je Zvezda ne bi pobedila.

Da je ovo priča o čisto sportskim stvarima, sada bismo analizirali koliko će izostanak prvog plejmejkera beogradskog kluba Stefana Jovića uticao na konačni rezultat, da li je centarska linija crveno-belih bolja u odnosu na onu ekipe iz Istanbula, da li će meč biti na mali ili veliki broj poena... Ali kakve to veze ima kada se zna da je kompanija “Doguš”, čiji je Darušafaka klub, ujedino i sponzor samog takmičenja!

Zbog toga su se mnogima pojavile bore na čelu kada su videli imena arbitara delegiranih za večerašnju utakmicu. A to su Španac Migel Perez Perez, Letonac Oleg Latiševs i Izraelac Sefi Šemeš! A zbog čega se svi navijači Zvezde pribojavaju odluka ovog trija? Krenimo redom...

Na čelu sudijske trojke u Istanbulu je Perez Perez. Čovek koji je odranije poznat po blagonaklonom odnosu prema turskim klubovima. Prošle sezone, ovaj Španac je žestoko oštetio Zvezdu na meču protiv Anadolu Efesa u Istanbulu. Crveno-beli su poraženi sa 85:84 košem Darija Šarića dva sekunda pre kraja, ali gnev je izazvala odluka da ne dosude očigledan faul nad Maikom Cirbesom u poslednjem napadu. Na toj utakmici Zvezda je imala prednost od 15 poena. Slučajno ili ne, nešto slično se desilo i na ovogodišnjem otvaranju Evrolige. U Beogradu, Radonjićev tim je imao ubedljivih 46:30, ali na kraju je poražen. Šta mislite, ko je bio na čelu sudijske trojke? Pogađate - Migel Perez Perez!

Prvi koji je ukazao na čudnu vezu ovog Španca i klubova iz Turske bio je Duško Vujošević, nekadašnji trener Partizana, danas strateg Limoža, a odskora i selektor Bosne i Hercegovine. Pre četiri godine crno-beli su poraženi od, gle čuda, turskog Fenerbahčea, a Dule je u svom stilu tada rekao:

- Ovaj Migel Perez je lopov! Oni što ga delegiraju su još gori od njega. Taj čovek nema veze sa košarkom. O njima ne sme ništa da se priča. Sudije su postale važnije i od trenera i od igrača. Fenerbahčeu nije potrebna pomoć sudija - besneo je posle meča Vujošević.
Idemo dalje. Drugi arbitar na večerašnjem meču biće Letonac Oleg Latiševs. Njega je direktno napao selektor Srbije Aleksandar Đorđević. Letonac je bio arbitar u polufinalu EP, kada je Litvanija pobedila Srbiju.

- Ne znam kako da objasnim izbor španskog i letonskog sudije u polufinalu, a dan ranije se znalo da je Španija u finalu. Neke stvari su bile očigledne, dobili smo i potvrdu sudijske organizacije i njihovih supervizora, da čovek ostane „otvorenih usta” i ne shvata zašto se sportistima oduzima šansa da se bore za pobedu. To može samo da bude veći podstrek za nas, da moramo još bolje i jače svi mi, počevši od mene - rekao je Đorđević.

A onda stižemo i do trećeg člana ekipe koje se “delije” više plaše od samih košarkaša Darušafake! Reč je o Izraelcu Sefiju Šemešu. Ove sezone on nije sudio ni Zvezdi ni Darušafaki u Evroligi. Mnogi su se zapitali kako je moguće da bude delegiran baš za odlučujući meč tima koji vodi čovek koji ima državljanstovo ove države - David Blat!

Ako je suditi po svemu ovome, Zvezda će večers igrati 12 na 15. Ali na muci se poznaju junaci... Navijačka crveno-bela armija bez obzira na ishod večerašnjeg meča mora da bude ponosna na do sada ostvarene pobede ove sezone u Evroligi.

Komentari (4)

samo da kazem

07.04.2017 08:11

Zašto je najvazniji? Nije, vazniji je meč sa Cedevitom jel u toj pobedi mi smo ponovo dogodine u Evropi a pobedom u Turskoj i osvajanjem 8. mesta ne dobijamo ništa sem da nam neko kaze "Zvezda je osma u Evropi"!!!

JA

07.04.2017 10:55

Pa kakva je to sada kuknjava i to unapred.Kada Partizan prica onda je to izgovor a kada treba da igra Zvezda onda je to istina.Sami ste krivi sto vam zadnja utakmica odlucuje,imali ste tri pobede viska koje ste prokockali.Velike ekipe tempiraju formu za kraj,a Darusafaka je mislim bolja ekipa koja je ocajno startovala.Zvezda bez Jovica ima mnogo manje sansi u bilo kojoj utakmici,mnogo zavisi igra od njega.Ima odlican pregled i saradnju sa centrima,a Dzenkins i Volters nemaju tu intelegenciju.

sole

07.04.2017 14:42

sto se sekirate, imate mahera za takve stvari/Coki/,neka vas nauci kako.covek ima iskustva za sport i politiku.izvezban.majstor svog zanata.

Krle

07.04.2017 14:45

Mislim da vise treba da zabrine sledeca stvar: Pokojna prababa Migela Pereza Pereza se prezivala Perizoglu Perizoglu, znaci evidentno je da ce on na osnovu starih rodbinskih veza da gura Turke, dok je tu i Oleg Latiševs koji ne moze da zaboravi prozivke od strane Djordjevica. A da ne pricam o Sefiju Šemešu jer je njegov bivsi komsija bio dobar sa Alanom Delonom koga je cuvao nas Stevica Markovic i redovno su "tabali" Turke po Parizu 50-ih godina. Tako da ste ugasili okreni-obrni.. Iskreno Grobar