Džejms Feldin
Marko Metlaš
Dušan Alimpijević

Alo!/Marko Metlaš

Dušan Alimpijević, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Crvena zvezda nema vremena za odmor niti proslavu velike pobede nad Olimpijakosom u Evroligi, a razlog je vrlo jasan - već u ponedeljak od 21 čas crveno-beli dočekuju Partizan u Jadranskoj ligi.

Pred prestojeći meč govorio je trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević.

- Derbi je jedna utakmica u nizu za nas i koja nam dolazi posle nekoliko dana u kojima smo imali vremena da treniramo. A, svaki put kada smo imali vremena za dobru pripremu i trening ulazili smo u serije dobrih rezultata i igrali dobre utakmice. Međutim, derbi je specifičan meč i mora da se izuzme iz svega toga. To je utakmica u kojoj svaki igrač igra na svom maksimumu. Derbi ima svoju draž, dešavalo se kroz istoriju susreta da nije dobijala bolja Crvena zvezda ili u tom trenutku bolji Partizan. Svaka ovakva utakmica je nova priča - rekao je Alimpijević.

Trener Zvezde je potom prokomentarisao crno-bele.

- U odnosu na prvu utakmicu, Partizan je promenio mnogo toga. Igraju mnogo agresivnije i promena stranaca i igračkog kadra govori da nisu odustali od svog takmičarskog cilja. Mi se posle velike utakmice i velike pobede nad Olimpijakosom ponašamo kao da ništa nije bilo. Svesni smo koliko je ova utakmica od velikog značaja i koliko je značajna za naš klub. Pozivam sve kojima je crveno-bela boja u srcu da dođu u dvoranu jer nam je mnogo važno da imamo podršku kao domaćini - istakao je starateg crveno-belih.

Dušan Alimpijević je potvrdio da u utakmici protiv Partizana Crvena zvezda neće biti u kompletnom sastavu.

Džejms Feldin

Marko Metlaš

Posle Olimpijakosa, Feldin propušta i Partizan, Foto: Marko Metlaš

- Što se tiče igračkog kadra, svi su spremni osim Džejmsa Feldina koji još uvek oseća posledice povrede koju je zaradio na utakmici u Tel Avivu - zaključio je Dušan Alimpijević.

Karata za utakmicu koja je na programu u ponedeljak od 21.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić" neće biti u slobodnoj prodaji kao što je i bio slučaj prethodnih sezona.