Pošta
Vesna Lalić
Pošta

Vesna Lalić

Pošta, Foto: Vesna Lalić

Upad dvojice razbojnika dogodio se u ponedeljak oko 11 časova kada su maskirani fantomkama ušli u poštu u Vojlovici sa namerom da od poštanskog službenika uzmu novac. Brzo nakon njegovog poziva je reagovala policija, koja je uhapsila razbojnike.

Iako je preživeo pravu dramu, koja mu se činila kao večnost, Jovan u ispovesti za „Alo!” objašnjava kako je primetio razbojnike i hvali brzu reakciju policije.

- Bio sam za pultom kada sam ugledao dvojicu momaka sa kapuljačama. Pogled mi je zapao za njihove ruke, u kojima sam video oružje, i onda je usledila refleksna radnja. Utrčao sam u službenu prostoriju, u kojoj sam se zaključao, i slušao sam šta se dešava. Ti momci su viklali: „Pljačka, daj pare”, a potom su se ustremili ka tim vratima. Počeli su da lupaju, udaraju i vikali da otvorim kako bih im predao novac - prisećajući se, u dahu priča Jovan, uz napomenu da ne otkrivamo njegov identitet, zbog bezbednosti.

Hrabri čovek je zbog stresa na bolovanju

Dušan Milenković

Hrabri čovek je zbog stresa na bolovanju , Foto: Dušan Milenković

Prema njegovim rečima, u tom trenutku kroz glavu su mu prolazile razne misli, pa čak i najgori mogući scenario ukoliko razbojnici upadnu u prostoriju u kojoj se nalazio.

- Eto i sad mi kroz glavu prolaze misli šta je sve moglo da se dogodi. Čoveku ne bude svejedno kada se nađe u situaciji kakvu je viđao samo na filmovima. Postavi sebi pitanje šta sad i šta će biti sa najmilijima. Dok se meni činilo kao večnost, lupanje po vratima je prestalo, a nedugo zatim zavladala je tišina. Nakon nekog vremna izašao sam iz te prostorije i obavestio policiju, koju moram da pohvalim. Nedugo zatim su me obavestili i da je jedan od razbojnika uhapšen - ispričao je za „Alo!” hrabri i skromni službenik pošte Jovan G.

Kako nezvanično saznajemo, zbog stresa koji je pretrpeo Jovan G. se nalazi na bolovanju.

Zovemo ga „Joca poštar”

Jovanove kolege imaju samo reči hvala za njega. Kako kažu, Jovan je divan čovek i odličan kolega, te nikoga nije iznenadilo kako je postupio prilikom pokušaja pljačke pošte. - Svi ga zovemo „Joca poštar“, a u pitanju je divan i dobrodušan čovek. Koliko znamo, i svi građani sa kojima ima kontakt imaju samo reči hvale za njega. Uopšte nas ne čudi da je pokušao da spase situaciju prilikom pljačke, iako je zbog toga završio na bolovanju, zbog stresa. Zaista je sjajan i radnik i čovek - rekao je jedan od Jovanovih poznanika.  I. Ž.