Nebojša Tubić Žabac i Goca Božinovska
Alo!/Rajko Ristić
Nebojša Tubić Žabac i Goca Božinovska

Alo!/Rajko Ristić

Nebojša Tubić Žabac i Goca Božinovska, Foto: Foto : Rajko Ristić

Nebojša Tubić Žabac (57), bivši dečko pevačice Goce Božinovske, koji je osumnjičen da je sa trojicom saučesnika nasmrt pretukao građevinskog preduzimača Spasoja Milićevića Spaleta (63), nudi porodičnu kuću u Čortanovcima vrednu 200.000 evra kao kauciju za puštanje iz pritvora!

Kako „Alo!” saznaje, Žabac će tražiti da za vreme istrage nosi nanogicu i boravi u kućnom pritvoru, jer je pre pet godina, posle teškog ranjavanja, ostao bez pola glave i pola mozga.

- On je najavio da će uložiti žalbu na rešenje o određivanju pritvora do 30 dana. Navodi da je bolestan, da ima probleme s glavom i da otežano obavlja i fi ziološke potrebe i da nije sposoban da nekoga prebije ili organizuje tuče, a kamoli da usmrti čoveka. Tvrdi da su mu dve trećine lobanje od plastike i da u pritvoru nema neophodnu lekarsku negu. Žabac kaže da zdravstveno stanje iza rešetak a može da mu se pogorša i da je rizično ako mu uskrate kućnu negu i stalni nadzor lekara - kaže izvor blizak istrazi.

Žabac se vadi na tešku povredu glave

privatna arhiva

Žabac se vadi na tešku povredu glave, Foto: privatna arhiva

 Žabac je posle hapšenja tvrdio da nije u stanju „da premota fi lm” i seti se da li je uopšte učestvovao u prebijanju investitora, jer je pre pet godina posle teškog ranjavanja u glavu maltene bio mrtav.

- Ponavljao je priču da je napadač u maju 2012. u novosadskom kafi ću „Aleksandar” ispalio u njega ceo rafal i da je pomoć čekao sa rupom u glavi! Pokazivao je šavove na glavi i govorio da nema glavu, već poklopac od plastike - otkriva naš izvor.

Rekordna kaucija 12 miliona evra

Miroslav Mišković (72), najbogatiji srpski biznismen, uplatio je u julu 2013. rekordnu kauciju od 12 miliona evra, posle čega je pušten iz Centralnog zatvora da se brani sa slobode. Vlasnik „Delta holdinga“ pušten na slobodu odlukom Specijalnog suda u Beogradu posle sedam meseci boravaka u pritvoru.

Policija je utrvdila da su Spaleta brutalno tukla četiri muškarca i traga za Žapčev i m saučesnicima. U krivičnoj prijavi se navodi da je Žabac sa još trojicom muškaraca sačekao Spaleta ispred kancelarije na Bulevaru despota Stefana u Novom Sadu i da su ga tukli palicama dok je hteo da uđe u automobil. Kada je pao na zemlju, nastavili su da ga šutiraju po glavi i celom telu. Spale je, prema rečima njegovih prijatelja, prvi pomagao Žapcu kada je bio ranjen.

- Bio sam jednom kod Spaleta u kancelariji kada je došao Žabac i počeo da mu preti. Spale mu je rekao: „Kako te nije sramota? Prvi sam priskočio tebi i tvojoj porodici kada si bio ranjen”. Međutim, Žabac je hteo da ga izbaci napolje i dokopa se atraktivnog građevinskog zemljišta. Tvrdio je da ima ugovor o zakupu prostorija u kojima je Spale 20 godina imao fi rmu! Međutim, Spale je imao svoj ugovor i nije hteo da popusti. Zbog spora oko poslovnog prostora međusobno su se tužakali i podnosili prijave policiji. Spale ga je prijavljivao navodeći da mu je sa nepoznatim ljudima provaljivao u magacin, dok je Žabac njega teretio da mu je uzurpirao poslovni prostor - tvrdi Spaletov prijatelj koji je insistirao na anonimnosti.

Radonjić i Romić nose nanogice

Milanu Radonjiću i Ratku Romiću, optuženima za ubistvo Slavka Ćuruvije 1999, Specijalni sud je 6. jula ukinuo pritvor u kojem su bili više od tri i po godine i zamenio ga kućnim pritvorom uz elektronski nadzor. Tužilaštvo za organizovani kriminal je uložilo žalbu, ali je Apelacioni sud potvrdio da je prvostepeni sud postupio pravilno, navodeći da je od ubistva za koje se oni sumnjiče proteklo više od 18 godina.

Komentari (11)

sole

13.11.2017 22:34

a ima pola glave da ubije coveka!

goxy

13.11.2017 22:47

@sole - pouka za decided da su zabe samo u bajkama princevi a u realnisti kriminalci. A njihove devojke nisu princeze kao u bajci nego crnokose vestice.

???

13.11.2017 23:20

@sole - A ti si to video??

Meda

13.11.2017 23:47

Na dozivotnu sa sve pola glave.

nedjo

13.11.2017 23:59

fin gospodin žabac. ccccc

Ruma

14.11.2017 00:59

U pozadini na slici bivsi muz pokojni a novi uuivs u njegovoj kuci ima li dalje rijaliti pevaljka sa ozbiljnom kilometrazom i prevarant velikih razmera evo sad i ubica.dno dna

kre kre

14.11.2017 08:44

Hoćete da kažete bez pola mozga.

...

14.11.2017 11:29

Da je sad ziv Sijan videli bi mi drugu pricu. Da ga je video u ono vreme u svojoj kuci sta bi rekao i radio, kazi nam Goco... Goca se smirila sada Sijan mladji zajeban na tatu... film sto neko nesnimi bilo bi lakse razumeti...

penzioner

14.11.2017 12:29

U Srbiji je pravilo da ljudi sa pola mozga imaju po nekoliko stotina hiljada evra, a oni koji imaju mozak nemaju nista! Srbija zemlja cuda!

emil

14.11.2017 14:13

taj investitor je bio propalica koja je zavila u crno ko zna koliko porodica prodavajući po nekoliko puta iste stanove,čudo kako ga nisu već do sada...

Paja original

14.11.2017 20:51

Oslobodite sve kriminalce, svima dajte nanogice, narukvice i super. Mi smo stvarno ludilo drzava. U Srbiji izgleda jedini nadrljaju sitni lopovi koji ukradu zvaku ili cokoladu iz prodavnice.