Lada niva
Alo!
Lada niva

Alo!

Lada niva vladike Arsenija, Foto: Alo!

Opština Medveđa nalazi se na samoj administrativnoj liniji sa južnom srpskom pokrajinom Kosovom i Metohijom.

Ispred crkve Svetog proroka Ilije u Sijarinskoj Banji Vladiku je dočekao verni narod, a povod njegovog dolaska bio je poseta višedetne porodice Nikolić iz Ravne Banje. U ovoj porodici je petoro dece, među kojima devojčica Svetlana Nikolić koja boluje od cerebralne paralize, a koja je vanredni učenik prvog razreda Ekonomske škole u Leskovcu. Zbog bolje komunikacije sa školom i lakšeg savladavanja gradiva, Svetlani je bio neophodan kompjuter. Kako ova skromna, ali veoma čestita porodica, privržena crkvi, nije bila u stanju da priušti ovo sredstvo, to je učinio Episkop niški, koji je laptop obezbedio zahvaljujući niškoj kompaniji Jakov Sistem.

Vladika Arsenije

Alo!

Vladika Arsenije , Foto: Alo!

 - U ove velikoposne dane, kada se bogatimo molitvom i dobrim delima, Vladika Arsenije je dao primer milosrđa koji treba slediti i pokazao da su laptop i kesa puna slatkiša, koje je poklonio devojčici Svetlani, nešto malo što govori o nečem većem, a to je da crkva brine o svom narodu, pogotovu u ovim pograničnim, mešovitim i siromašnim sredinama - rekao je Arhijerejski namesnik jablanički Dalibor Stefanović.

Vladika Arsenije

Alo!

Vladika Arsenije , Foto: Alo!

U intenzivnom obilasku poverene mu Niške Eparhije koju vodi od septembra prošle godine, Episkop Arsenije je već drugi put posetio Opštinu Medveđa. Prvi put krajem prošle godine kada je pored Medveđe i Sijarinske Banje posetio sela Maćedonce i Gazdare. Zahvaljujući Episkopu Arseniju, selo Gazdare, jedno od najvećih sela opštine Medveđa, uskoro će dobiti svoju Crkvu.

Komentari (2)

Suzana

13.03.2018 16:09

Hvala vam , ulepsali ste mi dan . Takve vesti volim da procitam , lep gest crkve , mozda jos nije sve izgubljeno . Pozdrav novinaru .

Dejan

16.03.2018 14:17

@Suzana - Nemojte biti naivni... Vladika ostavio svoju limuzinu podno brda, da je ne lomi po seoskom drumu, pa seo u popovu ladu. Gde ste videli mrsavog popa i sirotog vladiku?!