Sinan Sakić
Screenshoot Youtube
Sinan Sakić

Screenshoot Youtube

Sinan Sakić, Foto: Screenshoot Youtube

 Supruga nedavno preminule legende narodne muzike, Sinana Sakića, objavila je na njegovom Instagram profilu fotografije goluba koji je doleteo u sobu popularnog pevača.

Četrdeset dana posle Sinanove smrti, supruga je uslikala pticu na njegovom krevetu i na njegovim košuljama, pa fotografiju podelila sa pevačevim obožavaocima na društvenoj mreži. Ona nije želela da naročito komentariše ove fotografije.

 

- Postoji simbolika, ali ne bih ovom prilikom o tome. Ne znam šta bih rekla - kratko je prokomentarisala Sabina, koja još ne može da se pomiri sa smrću voljenog supruga, za kojim veoma žale i brojni njegovi prijatelji, saradnici i obožavaoci.

 

Inače, verski značaj golubova zastupljen je u svim religijama, pa i u islamu, a posebno u Indiji. U nekim tradicijama, golub simboliše anđela čuvara. Prema narodnom verovanju, ubiti goluba smatra se velikim grehom jer on predstavlja Božju pticu. Golub je u Starom zavetu simbol mira, dobre volje i oproštaja, a u Novom zavetu Svetog duha, ljubavi i milosti Božje, dok su u hinduističkoj tradiciji golubovi glasnici boga mrtvih. Osim što donose dobre vesti, golubovi se smatraju i dušama bliskih osoba koje su napustile fizički svet.

 

Međutim, da bi se razumeli znakovi koje šalju ove ptice, potrebno je rastumačiti ih na pravi način. Golub na prozoru koji u kljunu ima grančicu ili seme smatra se veoma povoljnim znakom, nagoveštajem poslovnog uspeha i pomirenja sa rođakom, dok sletanje belog goluba na kuhinjski sto nagoveštava smrt u porodici. Prema jednom od starih verovanja, smatra se da golubovi nikada neće biti u blizini prostorija gde je prisutna energija zla i negativnosti. Ukoliko golubovi naprave gnezdo u potkrovlju doma, verujte da je oko doma prisutna jaka duhovna zaštita

 

Komentari (5)

Pera Detlic

11.07.2018 14:30

Prikaza..........

Vuki

11.07.2018 21:09

@Pera Detlic - Šta, ti je to?

nada

11.07.2018 14:59

Malo cudno da uslikas pticu a da bude mirna - dok uzmes mobilni , namestis se ............. ona odleti !!!!!!!!!!!

milan

11.07.2018 20:18

@nada - TO JE DOMAĆI SRPSKO VISOKO LETAČ,JAKO PITOM GOLUB

Vuki

11.07.2018 21:08

Golub je od nekog golubara, ima ćubu i prsten..