Breskvica
Foto: Printscreen/printscreen/RTS

Poznati tekstopisac Dragan Brajović Braja bio je izuzeno besan zbog plasmana Breskvice na Pesme za Evroviziju, a pri tom stavu je i ostao.

Breskvica

Foto: Massnori Josida

 

- I tako jedan mediokritet LGBT ikona, drugosrbijansko čedo, muzička nebitnost.com, odluči ovu svinjariju svojim glasanjem. 12 poena Teya Dori i nula Breskvici, nisu nama potrebni Briti, Skipetari i ostali Srbomrzci - napisao je on na društvenoj mreži X (Tviter) tokom finalne noći Pesme za Evroviziju.

Braja skoro mesec dana nakon finala objasnio svoj stav i istakao da i dalje stoji pri njemu.

- Ja uvek stojim iza svega što izgovorim, stojim iza toga da je nedopustivo u Srbiji reći bilo kome da ne može pesma da se zove "Gnezdo Kosovo". Pesma se prvenstveno zvala tako i to je bio problem. Autori su bili prinuđeni da to promene. Zašto?! Igra reči je kao prestrašna i nije politički korektno. U odnosu na koga? Nekoga ko je ukrao deo teritorije, podhranjen lažnom snagom i utemeljenjem, nekog globalističkog smeća?! - počeo je Braja za "Radio Svetski".

Braja

Foto: Alo/ilustracija

 

- Nikada ne bih nikoga uvredio... Ni neku naciju, versku grupaciju... Nikad! Vređa me to što, ako ne možemo u našoj zemlji biti to što jesmo, pa gde ćemo biti?! - nastavio je.

- Nisam reagovao na "Ramondu", niti sam se bavio tom pesmom. Devojci želim da pobedi! Drugi deo na koji sam reagovao je jasan - oni su onemogućili pesmi "Gnezdo orlovo" da pobedi i ne znam kako bih to drugačije nazvao. Pita se pola-pola žiri i to je okej, i neka sam ja i ovaj put teoretičar zavere, iako je moj stav da ne postoje teorije zavere. Postoje samo zaverenici i tako je ovde bilo. Grubo sam reagovao na Sajsi i iza toga stojim. Možda sam preterao, ali šta je problem?! Smatram da je nula od 12 i Marijinih 4 od 12 bilo savršeno dovoljno da postane nedostižna pobeda, jer se znalo da će "Gnezdo orlovo" pobediti po broju glasova publike. E, onda se neko dosetio da Breskvica ne sme da bude druga, pa su joj davali manje poene. Na žiri mislim. Sve bi bilo okej da je Sajsi dala Teya Dori 12, a Breskvici 8 ili 7... - objasnio je Braja.

Na pitanje smatra li da je žiri bio kompetentan, Braja je rekao:

- Neću se baviti time. Valjda je neko iz našeg javnog servisa, koji se ponašaju da je naše pravo da ne znamo ništa, suprotno od onog što im je slogan, valjda su oni to dobro premerili. Nek im je na čast. Favorite nisam imao. Evrovizija je političko, LGBT, rodno ravnopravnoj priči... meni je to zastrašujuće. Kuda vodi ovaj svet?! To ludilo koje nam dolazi sa zapada je stvarno... To je ludilo. Ako Evropa ide u tom pravcu ja joj želim srećan put, ali ja ne želim da budem deo toga. Moj želudac to ne može da podnese - zaključio je.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading