Breskvica
Foto: Shutterstock/Foto: Ilustracija

Pesma mlade pevačice Anđele Ignjatović, poznatije kao Breskvica, kojom će se predstaviti na Pesmi za Evroviziju '24, izazvala je velike polemike na mrežama.

Naime, dok jedni hvale Anđelu ističući da je lepo pevati o domoljublju i zemlji iz koje potičes, korisnici Tvitera iz Hrvatske, ali i Albanije smatraju da Anđela ima "genocidnu pesmu", što je krajnje skandalozno sa njihove strane, budući da mesta takvim navoda nema.

- "Poslednja rečenica, prema mom mišljenju, u potpunosti pojašnjava nameru ove pesme. To znači da će Albanci 'nestati' s Kosova i da će Srbi u potpunosti imati kontrolu nad teritorijom. To znači legitimisanje masakra i etničkog čišćenja nad Albancima na Kosovu" - između ostalog je napisao on, što je izazvalo burne reakcije i ljudi smatraju da ovo nema veze sa istinom.

 

 

- "Breskvica ima genocidnu pesmu", "Jeftino skupljanje glasova", "Čak i da prođe, Eurosong neće dozvoliti takvu pesmu", "Strava i užas" - neki su od komentara, a svakako da je bilo više pozitivnih, koji smatraju da je pesma prelepa i govori o ljubavi svog naroda.

 

 

- "Hrvatica sam, ali Kosovo je srpsko, bilo i biće", "Do pobede braćoooo", "Prelepa pesma, ljubomorni nek od**bu" - neki su od komentara.

Podsetimo, Breskvica se nije još uvek oglašavala povodom ovih navoda i tumačenja, a pre nekoliko dana je na Instagramu objavila da je ponosna što je Srpkinja.

- Dragi moji, pesma je izašla. Naslov je 'Gnezdo orlovo'. Nadam se da će vam se dopasti. Svi smo se maksimalno potrudili i tek ćemo. Volite se, imajte poštovanja prema drugima, budite ljudi. Budite ponosni na to što ste iz zemlje iz koje ste i trudite se da je svima predstavite onako kako dolikuje. Volim vas i idemo dalje - napisala je Anđela.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
ISTINA

29.01.2024 15:06

Je da ce se KiM vratiti msticnoj zemlji Srbiji kad tad i to Albanci moraju da znaju. Opet ce Srbi brati Bozur na KiM svakog dana, ako treba cekacemo i 1000 Vidovdana.