Džej
Foto: Alo/Alo

Dečak Alen Selimi briljirao je u filmu "Nedelja" gde je tumačio gavnu ulogu, Džeja Ramadadovskog, iz perioda detinjsva.

Malo ko zna da je Alen bio često viđen u Skadarliji, gde je prolaznicima prodavao ruže i pevao na ulici.

Alen je, zajedno sa svojom sa braćom i sestrama, često zarađivao na ulici. Dok je nudio crvene ruže u ovoj boemskoj četvrti, dečak je sve šarmirao svojim osmehom, ali i talentom za muziku, što mu je omogućilo ovu veliku prekretnicu u njegovom životu.

Naime, producenti filma "Nedelja" su malog Alena zapazili upravo na ulici.

- Mali Alen ima sličnu sudbinu kao Džej. Našli su ga dok je prodavao ruže u Skadarliji. Dobio je poziv za kasting, tamo otpevao pesmu "Nedelja" i uloga je bila njegova - rekao je producent filma Vladan Anđelković.

Alen, kako otkrivarežiser Nemanja Ćeranić, tada nije znao da čita, ali je ipak  uspeo da se spremi za ulogu.

- Alen je divan. On ne zna da čita. Imali smo čoveka na setu koji je morao da radi s njim. Bio je u stanju da nauči tekst. Mesecima smo ga spremali za snimanje. Snimio je tri epizode serije. U početku sam se uplašio, ali je na setu išlo dobro - rekao je Nemanja.

Dečak koji je veoma brzo osvojio srca saradnika, ali i publike i preko noći postao zvezda, govorio je za medije na premijeri filma.

- Super, zadovoljan sam. Na snimanju sam najviše vremena provodio sa Nemanjom, a od Džejevih pesama naviše volim "Nedelju" - rekao je kratko Alen, koji je potom i zapevao hit čuvenog folkera.

Glumac Ivan Jevtović učio je Selimija da glumi i da savlada sve za potrebe ovog lika.

- Bilo je vrlo uzbudljivo na snimanju jer sam imao priliku da radim sa potpuno novom generacijom glumaca i do sada neotkrivenih umetnika. Za mene je najveće otkriće mali Alen Selimi, koji otvara film i igra malog Džeja. Imao sam priliku da radim kao profesor i kao učitelj sa njim i sa drugom decom, Husom i ostalim naturščicima, tako da je ovo fenomenalan spoj različitih generacija i mnogih talentovanih ljudi - otkrio je on.

Kako je i Džej imao teško detinjstvo i odrastao u siromaštvu, a njegov život preko noći promenio susret sa Marinom Tucaković, životi Alena i Ramadovskog veoma su slični.

- Tada sam bio samo mali ciganin iz odeljenja, dete razvedenih roditelja koje živi sa babom. A baba nema kintu da mi da za užinu. Više bio gladan nego sit. E vidite, ovaj ovde čovek ako ima kiflu on je podeli sa mnom. Ni on često nije imao, ali kad ima podeli. A mnoga druga deca su me izbjegavala. Ko voli cigane, pa još sirotinju. Ja mu te kifle nikada nisam zaboravio i biću mu večiti dužnik zbog njih - pričao je Džej svojevremeno o svom prijatelju iz detinjstva.

(Blic)

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading