selfi
Foto: Alo/Dejan Briza


@alo_portal Poznati modni fotograf Dušan Petrović otkrio nam je trikove za savršen selfi 🤳#alo #alonovine #alodnevnenovine #fyp #foryou #foryoupage #fypシ #fypシ゚viral #dusanpetrovic #selfie ♬ original sound - Alo_portal

Dušan Petrović je mladi modni fotograf, koji je sarađivao sa nekim od naših najvećih zvezda. On je takođe i influenser i vloger, pa dobro zna koliko je bitno da fotografije na društvenim mrežama izgledaju savršeno.

Popularno nazvan 'selfi' je možda vrsta slike koju načešće viđamo na Instagramu, a za nju nisu potrebne vrhunske kamere, niti uslovi kakvi se nalaze u foto studijima, pa čak ni drugi fotograf - osim nas samih.

- Prvo, važno je da se ne stoji u senci ili hladu - otkriva Dušan. - Moramo stati na svetlo, kako bi slika bila svetla, pa je najbolje na sunčevoj svetlosti napolju ili ispred nekog prozora.

selfi

Dejan Briza

 

- Kad stanemo na svetlo, važan je sledeći korak koji svi zaboravljaju - nastavlja on. - Pre svega, moramo da obrišemo kameru, da ne bude masna ili zamrljana.

- I kad mi neko drugi traži da ih slikam mobilnim, ja im obrišem kameru i izvinim se jer mi je to profesionalna deformacija - kaže on kroz smeh.

Sledeći korak je da se stane na svetlo i najbolje je udaljiti malo kameru, da bude široki ugao.

Dušan priznaje da često isplazi jezik na svojim slikama i da ga ne osuđujemo zbog toga jer želi da mu slike budu spontane.

Na kraju, najvažnije je da fotkama sačuvate važne momente i uspomene, a broj lajkova ili sama estetika slike i nisu toliko bitni!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading