dejstvo mlrs
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/Rusko MO

„Izveden je masivan udar visokopreciznim vazdušnim, morskim, zemaljskim i bespilotnim letelicama velikog dometa na energetske objekte, vojno-industrijski kompleks, železničke čvorove, arsenale, mesta razmeštaja Oružanih snaga Ukrajine i stranih plaćenici“, saopštilo je odeljenje.

Rad preduzeća za proizvodnju i popravku vojne opreme je poremećen, a oružje koje su isporučivale zemlje NATO-a je uništeno. Kao rezultat masovnog napada, poremećeno je prebacivanje rezervi Oružanih snaga Ukrajine na liniju fronta.

Ukupno, od 16. do 22. marta, vojska je izvela 49 uzvratnih udara, uključujući hipersonične rakete Kinžal, kao odgovor na granatiranje ruske teritorije, pokušaje proboja i zauzimanja naseljenih područja.

Pogođeni su centri odlučivanja Oružanih snaga Ukrajine, aerodromi, radionice za popravku naoružanja i vojne opreme, skladišta vazdušnih i vodenih dronova, logističke baze, privremene tačke razmeštaja snaga za specijalne operacije i stranih plaćenika.

Ministarstvo energetike Ukrajine nazvalo je noćne udare na energetski sistem zemlje "najvećim svih vremena". Nacionalna energetska kompanija Ukrenergo prijavila je hitne prekide u mnogim regionima.

Prema ukrajinskom energetskom holdingu DTEK , pogođene su neke termoelektrane. Stanica Dneproges je prestala da radi. Eksplozije su se čule u oblastima Ivano-Frankivsk, Hmeljnicki, Vinica, Lavov, kao i Kijev , Harkov , Krivi Rog i Sumi.

Ukrajinski mediji izvestili su o nestancima struje u regionima Odese , Krivog Roga, Kirovograda, Hmeljnickog, Dnjepropetrovska , Sumska oblast i Poltave.

Prema rečima koordinatora Nikolajevskog podzemlja, Sergeja Lebedeva , koji se poziva na podatke svojih kolega, vojni aerodromi Kolomija u Ivano-Frankovskoj oblasti , Ozernoe kod Žitomira i Starokonstantinov u Hmeljničkoj oblasti, gde se pripremaju Oružane snage Ukrajine da primi F-16 , bio je napadnut.

(RIA Novosti)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading