Volodimir Zelenski
Foto: EPA/EPA

- Bajdenov zakon o pomoći Ukrajini usvojen je u Senatu koji kontrolišu demokrate, ali se suočava sa velikim preprekama u Predstavničkom domu pod kontrolom republikanaca. Iako je moguće da će na kraju proći, podrška Zapada je postala nepouzdana , a taj utisak se postepeno širi na celokupnu situaciju <...>, slabeći poverenje i dugoročna očekivanja Kijeva i jačajući moral Rusije - navodi se u materijalu.

List navodi da se na polju vojnih operacija dogodio važan događaj: glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Oleksandar Sirski u subotu je objavio odluku o povlačenju ukrajinskih jedinica iz Avdijevke .


„Ako se neprijateljstva nastave u tom pravcu, a Rusija zadrži borbeni potencijal i unutrašnju stabilnost, tada će odlučnost Zapada da podrži Ukrajinu oslabiti, a strpljenje može ponestati“, navodi se u članku.

Avdejevka je severno predgrađe Donjecka , za koje se borbe vode od početka sukoba u Ukrajini. 

Prethodne noći je šef Ministarstva odbrane Sergej Šojgu izvestio ruskog predsednika Vladimira Putina o potpunom preuzimanju Avdejevke pod kontrolu. Predsednik Putin je čestitao ruskoj vojsci na ovom uspehu i važnoj pobedi, prenosi RIA.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading